2022.02.12. 08:28:40 6382 209

Anti-Valentin. Ha már tele van a hócipőd a szerelemmel…
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lassan már január közepén felbukkannak itt-ott a szívecskés dekorációk, emlékeztetve a közelgő Valentin- napra az embereket. Van, aki örül ennek, létezik olyan, aki valahogy sokkal kevésbé várja ezt a napot.

Vidám Valentin-nap egyedül - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vidám Valentin-nap egyedül

Ahogy telnek a hetek szépen fokozatosan borul vörös szíves habos-babos álomba az egész világ, legalábbis a boltok kirakatai és polcai egész biztosan. Én is belebotlok akaratlanul, amikor a kislányom elrángat shoppingolni. Nagyon ritkán megyünk, de az ő kedvéért néha eleget teszek a kívánságának, miszerint járjuk végig a kedvenc boltjait. Engedelmesen mászkálok a játékboltok polcai között és próbálom élvezni, ahogy lelkesen rajong: anya, ezt nézd milyen aranyos! Ezzel nincs is semmi gond.

A probléma ott kezdődik, amikor a hetvenharmadik plüssre lelkendezik, és tudom, hogy ilyen kis szívecskés cuki kutyusból már hever a szobájában minimum hat darab. Hát, mit mondjak, ilyenkor én sokkal kevésbé tudok lelkesedni, mint ő. Amikor kezd rémálomra váltani a világ körülötted. Ez körülbelül az az érzés. Különösen akkor ennyire szorongató, amikor pont egy szakítás után vagy- egyedül, mint az ujjad, vagy egy rosszul sikerült kapcsolat kellős közepén, rémesen. Mit mondjak, ilyenkor a Valentint szó szerint a pokolba kívánod az összes létező szívecskéjével együtt. Úgy érzed, ezt az egész felhajtást csak és kizárólag a te bosszantásodra találták ki? Nem vagy egyedül! Tudom, nem vigasz számodra, de nem te vagy az egyetlen, aki ilyenkor el tudna bujdokolni a Valentin-napi rózsaszín világ elől, csak, hogy még véletlenül se jusson eszébe a szerelem. Vagyunk így néhányan. Ne keseregj. Én is túléltem. Nem is egyszer. Vannak ötleteim, hogyan tedd te is. Lássuk!

Nincs aki szeressen? Már hogyne lenne! Hiszen itt van a számodra talán leges legfontosabb lény a világon: igen, TE, saját magad. Erre nem is gondoltál, igaz? Itt az ideje, hogy ezt az egyszerű tényt most felfedezd. A szeretet-szerelem világnapján, amikor a boldog párok egymással turbékolnak miért is büntetnéd saját magadat azzal, hogy egyedül keseregsz? Tervezd meg és csinálj egy saját Valentin-napot!

Először is ülj le, és hagyd abba az önsajnálatot! Ez nagyon fontos. Ha csak nyafogsz, attól semmiképp sem fogod jobban érezni magadat. Megvan? Szuper! Most csukd be szépen a szemedet, és képzeld el a saját Valentin-napodat. Lehet, hogy először ez még nem fog menni. Elég sok, a médiából felénk áramló tökéletes szerelemkép lebeg a szemünk előtt ahhoz, hogy ebből az ördögi körből képesek legyünk kilépni. Próbálkozz! Ha nem megy, akkor ülj le és merengj gyakrabban azon, mire is vágysz igazán. Lehet ez egy egészen apró dologtól egy nagyobb lélegzetű tervig bármi.

Például imádod a forró csokit. Miért ne kezdhetnéd ezzel a saját Valentin-napodat? Egy pizsamás, forró csokis ágyban reggelivel. Ugye, hogy jól hangzik? Mi legyen a folytatás? Moziba mennél? Egyedül? Nem, ez egyáltalán nem ciki. Ma már simán megteheted. Nem az "angolkisasszonyok" korát éljük, ahol szinte bűn volt egyedül nyilvános helyen megjelennie egy hölgynek. Felejtsd el ezt az előítéletet és kellemetlen érzést. Tedd, amit élvezel. Színház? Tánc? Egy finom ebéd egy étteremben? Vágj bele bátran. Utána, ha kellemes az idő sétálj egy nagyot. Kirándulj vagy hajókázz. Látogasd meg a barátnődet, aki, ahogy te is, lehet, hogy egyedül tölti ezt a napot. Miért ne lehetnétek most együtt? Máris vidámabb az élet kettesben.

Ha valami nagyobban gondolsz, akkor lepd meg magadat valamivel, amire már régóta vágyódsz. Egy táska, egy karkötő, vagy egy új tavaszi cipellő? Itt az ideje, hogy magaddal is törődj. Akár el is utazhatsz egy hosszú hétvégére. Wellness vagy egy buszkirándulás. Bármi jöhet, csak érezd jól magadat. Mi lehet a meglepetés? Nem akarlak fölösleges ábrándokkal ámítani, de bármi megtörténhet. Hidd el, ha te igenis boldog vagy és remekül érzed magadat a saját bőrödben, az látszani fog rajtad. Egy boldog és sugárzó ember pedig vonzó. Ki tudja, lehet, hogy pont szembe jön majd a szerelem, akkor, amikor a legkevésbé várnád. Készülj fel rá, hogy az élet még számodra is tartogathat meglepetéseket.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...