2019.03.06. 18:34:31 9085 269

Amit még tudni szerettél volna - Érdekességek azokról a bizonyos napokról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az emberi test egy fantasztikusan kitalált, összerakott „szerkezet”. Ámulni való, milyen csodálatosan meg van szervezve működése, mi mivel van összefüggésben, mire kell, vagy éppen kellene figyelnünk, hogy rendben működjön a gépezet.

Menses - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Menses

Habár azokon a bizonyos napokon mi nők általában nem azt érezzük, hogy milyen remek dolog is ez a menstruáció, azért nem egy érdekesség, tény kapcsolódik hozzá, ami bármelyikünket meghökkenti, esetleg csodálattal tölti el. Mi most a [miss.at)[https://www.miss.at/10-fakten-die-du-ueber-deine-periode-bestimmt-noch-nicht-wusstest/] válogatásából csemegézünk!

Te is tapasztaltad, hogy megnő az étvágyad?

Vannak olyan szerencsések, akik még ezekben az időkben is vissza tudják fogni magukat, és tartják magukat az addigi étrendjükhöz, diétájukhoz. Ám a többség (khm…jelen!) menstruáció előtt és után könnyebben elcsábul egy-egy kalóriadúsabb falatért. De nyugalom, ez teljesen normális, ilyenkor az anyagcserénk is turbóra kapcsol, és néhány száz (100-300) kalóriával többet éget el naponta.

És mi a helyzet a „másik” étvággyal!

Bizony, az is megnő, vagyis többször kívánunk összebújni a kedvesünkkel. Ez a progesteron hormon alacsonyabb koncentrációja miatt lehet így.

Mennyi a „veszteség”?

Nagyjából 60 ml. Ennyi vér távozik belőlünk egy-egy menstruáció alkalmával.

Ennek ellenére…

… vagy éppen a fent említett megnövekedett szexuális étvágy miatt a párok több mint fele, körülbelül 70 %-a nem él a nehéz napokon sem önmegtartóztató életet.

Még egyszer: mennyi az annyi?

No, akkor még egyszer a számokról: egy nőnek átlagosan 450 cikluson kell „túlesni” élete során, 3500 „nehéz nap” vár rá. Ha ezt átszámoljuk, az körülbelül 10 év!:-)

Maradjunk még egy kicsit a mateknál!

Ugyan ma már nem egy új lehetőség van a menzesszel járó „kellemetlen balesetek” elkerülésére (ezek közül az egyik a forradalminak számító hüvelytölcsér), ám sokan megmaradnak a hagyományosabb módszereknél, mint például a tampon. Ez utóbbit használó hölgy élete során körülbelül 11 000 darabot használ el. Megdöbbentő, ugye?

Valami mást is megmozgat!

Mivel menstruáció idején a különböző hormonváltozásoknak köszönhetően beleink többet mozognak, így egy nap akár többször is felkereshetjük az illemhelyet nem (csak) „kis” célból.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában