2017.02.10. 14:30:52 9573 306

Amit a kapcsolatodról másnak ne mondj el
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Természetes, hogy a legjobb barátnővel mindent meg lehet beszélni, mégis jobb bizonyos párkapcsolati dolgokat a pároddal négy szem között tartani, ezzel tisztelve meg őt. Az alábbiakban ilyen tabutémákról olvashatsz.

Valentin-nap, párkapcsolat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Valentin-nap, párkapcsolat

Testi tulajdonságok

Egy új párkapcsolatkor mindig elindul az összehasonlítgatás; az előző férfi(ak)hoz képest milyen lelki és testi tulajdonságokkal rendelkezik az új kedves?

Ha hosszú távon tervezel a férfival, akkor óhatatlanul találkozni fog a barátaiddal, és kényes szituációkat szülhet, ha kiderül, milyen intim részleteket árultál el a testéről. Persze, ha valami számára hízelgőt hall vissza magáról, az még a jobbik eset, ám semmiképp sem ajánlatos elsőre meglepő, de később természetessé váló tulajdonság elmesélése, mint például kisebb pénisz vagy furcsa testszag.

„Anyósviszály”

Úgy érzed, párod családja nem kedvel? Vagy téged idegesít a családjából valakinek a személye? Hiába tűnik úgy, hogy mindenki kibeszéli az anyósát/sógornőjét, te mégse tedd! Soha sem lehet tudni, hogy mi jut vissza az érintetthez. Sőt, emiatt a párod is megorrolhat rád!

Biztosan jobban érzed magad, ha kibeszéled a problémát, és visszajelzést is kaphatsz arról, hogy más is hasonló cipőben jár, de sajnos a helyzeten semmit sem fog segíteni. Inkább menj el futni, hogy levezesd a feszültséget, majd beszélj a partnereddel, és találjatok ki közösen megoldást a konfliktusra.

Személyes, családi gondok

Amennyiben a párod megbízik benned és elárul egy privát családi problémát (pl. súlyos betegség, munkahely elvesztése), tegyél lakatot a szádra. A családnak éppen elég teher lesz a helyzet megoldása, nincs szükségük pletykálkodókra. Partnered kitárulkozása jelenti a bizalmat feléd, ne élj vissza vele. Kezeld a helyzetet tiszteletteljes módon, és legyél empatikus. Csak akkor avatkozz be, ha a segítségedet kérik.

Pénzügyi baki

Hibázni emberi dolog. Még kínosabb, ha ez a hiba pénzügyi vonatkozású, hiszen a legtöbb válás fő oka éppen a pénzügyek.

Akkor se beszéld ki őt, ha csúnyán elszámolta magát a havi kiadásoknál, vagy netalán egy rossz befektetés mellett döntött, mert az rossz színben tünteti fel őt a nyilvánosság előtt.

Ha a pénzügyek rendezésében segítségre van szükségetek, forduljatok pénzügyi tanácsadóhoz.

Szexmentes időszak

Úgy tapasztalod, hogy megritkult az együttlétek gyakorisága, és nem tudod, mi lehet az oka? Természetes, hogy frusztrálva érzed magad miatta, ám itt sem segít, ha kiderül, mások is kevesebbet érintkeznek a korábbihoz képest. A barátok általában nem tudnak konstruktív tanácsot adni, és hajlamosak jobb színben feltüntetni saját szexuális életüket. A szakemberek ilyen esetre azt javasolják, hogy próbáld inkább növelni az intimitást a hálószobában, és őszintén beszélgess el a partnereddel.

Szexuális fantáziák

A legtöbb szexuális fantázia kimondásra sem kerül, azonban egy konzervatívabb személyt kényelmetlen helyzetbe is hozhat egy ilyen jellegű kérés. Csábító lehet kibeszélni egy meglepő hálószobai szokást, de állj ellen! Hiszen te sem örülnél, ha életed férfija rólad árulna el pikáns történeteket a barátainak. Ha úgy érzed, mindenképpen beszélned kell valakivel a történtekről, foglalj időpontod egy terapeutánál.

Megcsalás

Legyen az érzelmi vagy fizikális érdeklődés egy harmadik fél iránt, az a kapcsolaton belül kell, hogy maradjon, amennyiben úgy döntötök, együtt maradtok.

Természetesen valahogy fel kell dolgozni ezt a fájdalmas élményt, de gondolj bele, ha a szakítás után mégis újra kezdenétek, akkor milyen előítéletekkel, gyűlölködő pillantásokkal kell majd megküzdenetek. Ha eldőlt, hogy a kapcsolat semmiképpen sem folytatódhat, akkor is csak annyit mesélj el a történtekből, amennyit feltétlen muszáj. Ne alázd meg magad, lépj tovább emelt fővel!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...