2024.10.11. 12:36:24 1810 71

Amire a sztárok is esküsznek, avagy a matcha bűvös ereje
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néhány éve itthon még alig lehetett hallani arról, hogy mi az a matcha tea. Mára viszont ennek a különleges italnak egyre nagyobb kultusza van hazánkban is. Az egyedi ízvilágú, porrá őrölt zöld tea Japánból ered, amelyet ott hagyományosan teaszertartásokon fogyasztanak. Nemcsak kellemes íze, de egészségügyi előnyei miatt is közkedvelt. Ma már a világ számtalan pontján kapható, és egyre többen választják azok, akik az egészséges életmódra törekszenek. A hírességek közül is sokan isszák, színészekről, énekesekről, műsorvezetőkről olvashatjuk, hogy esküsznek a matchára. De mi a titka, és mitől olyan trendi?

Matcha tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Matcha tea

Az egyik legközkedveltebb hatása, hogy fokozza a koncentrációt. Ugyanis koffeint tartalmaz, de mégsem akkora mennyiségben, mint a kávé. Így nem okoz olyan hirtelen energialöketet, és az azt követő fáradtság is elmarad. Egyenletesebb, tartósabb energiát biztosít. Tartalmaz L-theanin nevű aminosavat is, amely nyugtató, de anélkül, hogy álmosítana. Ez a két összetevő együtt fokozza a koncentrációt, javítja a fókuszt és a mentális tisztaságot, így ideális választás egy hosszabb munkanaphoz vagy tanuláshoz.

Egyik legfontosabb egészségügyi előnye, hogy nagyon gazdag antioxidánsokban, különösen egy epigallokatechin-gallát (EGCG) nevű anyagban. Az antioxidánsok segítenek semlegesíteni a szervezetben lévő szabadgyököket, amelyek károsíthatják a sejteket és növelhetik a krónikus betegségek, például a rák kockázatát.

A népszerű zöld tea támogatja az anyagcserét is, így a fogyást is elősegítheti. Kutatások szerint fokozhatja a szervezet kalóriaégetését és a zsíroxidációt, éppen ezért a fogyókúrázók is szívesen isszák. Illetve mivel természetes módon növeli az energiaszintet, segíthet a fizikai aktivitás fokozásában is, ami szintén hozzájárul a testsúly csökkenéséhez. Hajrá, egy kis matchával!

Tele van klorofillal, ezért tisztító hatású, megszabadítva a szervezetet a méreganyagoktól. A klorofill emellett javíthatja a bőr egészségét, és támogathatja a belső szervek működését is.

Az egyik „leg-leg tulajdonsága”, hogy csökkenti a stresszt! A L-theanin aminosav tartalma miatt ellazít, és csökkenti a szorongást. Ha tehát nyugodt, de mégis éber állapotot szeretnénk elérni, hörpintsünk fel a csésze matchát! Ideális, hogy megőrizzük a mentális egyensúlyukat a napi rohanás mellett.

Az immunrendszer erősítésére is tökéletes, mert a benne lévő antioxidánsok mellett, például a vitamin- és ásványianyag-tartalma is jelentős. Rendszeres fogyasztása segíthet megvédeni a szervezetet a különböző betegségektől, és támogatja a természetes védekező rendszerünket.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...