2018.02.25. 14:11:15 13700 404

Amikor már nem csak kínos a (test)szag – Fordulj orvoshoz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Igyekszünk odafigyelni testünk, szánk, intim testtájaink higiéniájára, ám egy ideje mintha nem stimmelne valami. Hiába minden igyekezet, mégsem olyan illatfelhő leng minket körül, amilyet mi szeretnénk. Esetleg csak bizonyos alkalmakkor érezzük kellemetlennek azokat a bizonyos szagokat.

Testszag - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Testszag

Meglehet, testünk jelez, hogy valami nagyon nem stimmel, és teljesen más van e tüneteket mögött, mint gondolnánk. Érdemes a végére járnunk a zavaró test-, száj- vagy egyéb szagoknak.

Miért lehet?

Ha a „nagy dolgok” bűzlenek

Természetesen nem arról van szó, hogy rózsaillatúnak kellene lennie a székletünknek. Ám ha extrém szúrós szagot áraszt utánunk a toalett, és még a puffadás, gázok is gyötörnek minket, akkor a háttérben akár laktózérzékenység is állhat. Amennyiben a probléma gyakorivá, kellemetlenné, zavaróvá válik, érdemes orvoshoz fordulni.

Ha a „kis dolgokkal” is baj van

Ha eleget iszol, és spárgát sem ettél (ami állítólag okozhat szagos vizeletet), ám a vizeleted mégis szúrós, érdekes szagú, akkor lehet, húgyúti problémáid vannak. Valószínűleg a húgycsőben és a hólyagban lévő baktériumok okozta gyulladás miatt lehet a kellemetlen illatú vizelet. Ebben az esetben is, de ha fájdalmak, véres „pisi”, egyéb tünet is társul ehhez, mindenképpen forduljunk orvoshoz.

Édes lehelet

Ugyan az édes, cukorillatú lehelet nem kifejezetten rossz, ám mégsem teljesen normális. A hátterében akár cukorbetegség, vagy egyéb megbetegedés is állhat.

Reggeli „illatfelhő”

Ha reggel kellemetlen lehelettel ébredsz, és mondjuk a fogaid is rendben vannak, akkor az is állhat még ennek hátterében, hogy egész éjszaka a szádon vettél levegőt. Ez pedig a száj kiszáradásához, a baktériumok elszaporodásához, így kellemetlen lehelethez vezethet. Ilyenkor érdemes utánajárni annak, hogy miért nem az orrunkon veszünk levegőt. A légzés akadozása, orrpolip, esetleg valami más állhat a háttérben?

Ne vedd le a cipőd!

Persze, muszáj! És milyen jól is esik egy fárasztó nap után kibújni a cipőnk szorításából, felpolcolni a lábunkat és élvezni… a lábszagunkat? Hogy mi? És mitől ilyen kellemetlen? Vagy a cipőn, cipőben kell keresni a hibát, vagy a lábunkon. A túl „műanyag” lábbeli, zokni is okozhat lábszagot. De az is lehet, hogy egy igen makacs lábgombával van dolgunk.

Cikkünk tájékoztató jellegű, semmiképpen nem helyettesíti a szakorvossal, szakemberrel való konzultációt!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...