2024.05.21. 17:50:27 6948 255

Amiért érdemes megvásárolni az üzletláncok saját márkás termékeit
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A saját márkás termékek a kereskedelmi láncok által létrehozott olyan típusú termékek, amelyeket kizárólag a saját üzleteikben árusítanak. Ez a jó minőségű, alacsonyabb árakat kínáló szegmens az európai szupermarketekben lezajló eladások 21-52 százalékát teszi ki.

Bevásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bevásárlás

Jó minőséget kínálnak alacsonyabb áron

Ezeknek a brandeknek a piaci részesedése Svájcban és az Egyesült Királyságban volt a legmagasabb, ugyanakkor a leggyorsabban növekvő saját márkás piacok Japánban, Kanadában és Olaszországban találhatók. A gyártás kiszervezése és a marketingköltségek is alacsonyabbak. Az olcsóbb, ám jó minőségű alternatívák sokkal szimpatikusabbak lettek a vásárlók körében, különösen a közelmúltbeli inflációnövekedés hatására. Európában és Észak-Amerikában a fogyasztási cikkeladások majd 40 százalékát tették ki a privát termékek.

A vásárlási szokások és a fogyasztói preferenciák azonban nem mindenhol egyeznek meg, hiszen az európai és észak-amerikai példához viszonyítva a latin-amerikai saját márkás cikkek eladási aránya mindössze 2,3 százalékot mutatott. A termékkategóriák tekintetében is vannak eltérések: míg Spanyolországban, Svédországban és Olaszországban a friss és fagyasztott zöldségek és gyümölcsök a legkelendőbbek a saját márkák közül, addig Norvégiában és Romániában a hús, Németországban a papírzsebkendők, Lengyelországban viszont a kozmetikumok.

Ebből látható, hogy a magáncímkézés nem korlátozódik az élelmiszerekre, továbbá már az e-kereskedelemben is fontossá vált. A célközönség igényeit szem előtt tartva készített termékek elősegítik a vásárlók lojalitását és profitnövelő hatással is bírnak.

A saját címkéjű termékek előnyei

Vásárlói szemszögből nézve mindenekelőtt a jobb ár-érték arány válik kulcsponti tényezővé. A világjárvány után a fogyasztók nagyobb igényt mutattak a saját márkás termékek vásárlására, mint az ezt megelőző időszakban. A kiskereskedők számára jövedelmezőbb, a vevők számára viszont költséghatékonyabb megoldást jelent, így mindenki jól járhat.

A Tigernix szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben mindenképpen ideálisnak mutatkozik a saját címkézés, ami nem meglepő, ha figyelembe vesszük a Forbes azon megfigyelését, hogy ezek a termékek akár 20-30 százalékkal kevesebbe kerülhetnek a többi márkánál. A privát márkák könnyen alkalmazkodnak a piachoz és a fogyasztói igényekhez, az ügyfelek változó preferenciáitól függően gyorsan módosíthatók.

Jobb ellenőrizhetőséget biztosít a gyártás fölött az összetevők, a színek, méretek, műszaki adatok, és a formák vonatkozásában egyaránt. Ezzel jobban testre szabhatók az áruk, és nagyobb eséllyel nyerhető el a vásárlók elégedettsége és bizalma.

Ezek a márkák általában hosszabb élettartammal és jelentősebb előnyökkel, nagyobb rugalmassággal, zökkenőmentesebb előállítással rendelkeznek és minimális erőforrásra támaszkodnak.

A Világgazdaság egy korábbi cikke szerint a saját márkás fogyasztási cikkek piaca folyamatosan növekvő tendenciát mutat. Az új kereskedelmi formák pedig kimagasló szerepet játszanak az ilyen termékek erősítésében. Azt is hozzáfűzték, hogy a mintegy 55 ezer cikket árusító Tesco áruházakban nagyjából 5 ezer termék kerül forgalomba saját logóval ellátva. Ám saját márkákat forgalmaz a Spar-hálózat és a Metro-lánc is. Minden jel arra mutat, hogy van erre igény.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...