2024.02.03. 17:52:44 6975 258

Ami nem hiányozhat egyetlen nő gardróbjából sem
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A négy szingli barátnő izgalmas történeteiről szóló neves amerikai filmsorozat (Sex and the City) főszereplőnőjének ikonikus magassarkú cipő kollekciójától sok nő lélegzete elakadt. Carrie Bradshaw azóta már szállóigévé vált cipős megjegyzéseit minden alkalommal végigkísérte a stílus és a szellemesség – például ez: „Nem félek a magasságtól… Láttad már a cipőimet?”

Magassarkú cipő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magassarkú cipő

A magas sarkak egykor „bekopogtak” a nők életébe, gazdáikat az önbizalmukkal és nőiességükkel együtt piedesztálra emelték, majd elkobozhatatlan helyet szereztek maguknak a szekrényükben. Ma már nem szükséges elzártan várakozniuk sorra kerülésükre, hiszen viselésük nem korlátozódik a jeles eseményekre. A sarokkialakításnak köszönhetően a hétköznapoktól a kitüntetett eseményekig több ízléses példány közül választhatjuk ki a legmegfelelőbbet.

A legapróbbnak tűnő változtatás végrehajtása a magas sarkakon válasszal szolgálhat a nők ajkáról gyakran felreppenő kérdésre, vagyis arra, hogy: „mit vegyek fel ma?” A sarok kialakítása dönti el, hogy egy adott cipő elegáns besorolású lesz, vagy inkább tetszetősen lezser. Ha például egy tömbsarkú cipő mellett döntünk, akkor a hétköznapi eleganciával szorosan egybefont kényelmet „hordozzuk”. Tovább növelhető a komfortérzés egy olyan változattal, mely bokapánttal és puha talpbetéttel is el van látva. A „blokksarkú” egyéb előnyei abban rejlenek, hogy egyenletesen elosztják a testsúlyt, és így minimálisra csökkentik az izomfeszültséget.

Az egyedi kialakítású, felülről lefelé keskenyedő kúpsarkú cipő a klasszikus tűsarkúk enyhén „testesebb” rokonai; melyek a kecses tűsarkakhoz hasonlóan kiemelik a lábat, azonban extra támasztékkal kiegészülve teszik könnyebbé a járást.

Az előbbi sarok „fejre fordított” alternatívája a kiszélesedő sarokkal ellátott cipők, melyek karcsúbb felsőrésszel és lefelé egyre szélesedő alsó résszel rendelkeznek. Az 1970-es években élték a fénykorukat, melyekkel ma remek vintage hangulat idézhető. Beszerezhetők pánttal ellátottan, szandálként, és papucsként egyaránt.

Bár egyre bővül a kényelmesnek mondható magassarkúk választéka, sokak számára nem okoz gondot, ha egy-egy pompás „égbenyújtóztató” viseléséért némi diszkomfort érzéssel kell is fizetni. A magas sarkak viszonylag hosszú ideje a nőiesség, az elragadó megjelenés jellegzetes képviselőiként tarthatók számon. Vannak, akik elképzelhetetlennek tartják, hogy ne legyen néhány jellegzetes, féltve őrzött darab a ruhatárukban, mások viszont inkább a sportcipőre esküsznek. Gyakran a társadalmi nyomás, a médiában népszerűsített trendekre adott tiltakozás eredménye lesz az, hogy a magas sarkakat egy időre „száműzik” az életükből.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...