2019.09.29. 15:31:21 9278 274

Áloműző ételek: Segítenek, ha virrasztanál; ártanak, ha pihennél
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néhány hete megismerkedhettünk azokkal az ételekkel, amelyek segítségünkre lehettek az elalvásban. Akik gondolkodtak azon, vajon vannak-e olyan étkek, amik éppen az ellenkező hatást érik el, azaz kiverik az álmot a szemünkből, most megtudhatják a választ.

Rántott hús - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rántott hús

Amennyiben nyugodt álmokat szeretnénk, ellenőrizzük az órát, mielőtt a most felsorakoztatott ételek közül bármelyik elfogyasztására adnánk a fejünket – a kávét és a fekete teát is beleértve, mivel ezen ínyencségek az éjt nappallá változtathatják számunkra!

Rántott csirke, hamburger és pizza

A panírozott, sült ételeknek nemcsak az elkészítése hosszadalmas, de bizony az emésztési idejük is az. Ráadásul az arra érzékenyeknek gyomorfájás is kialakulhat, ha teli hassal fekszenek le az ágyba. Ugyanez vonatkozik a magas zsírtartalmú ételekre szintúgy.

Szója szósz, feldolgozott és füstölt húsok

A magas nátriumtartalom miatt sokszor felébredhetünk az elfogyasztásuk után egy-egy pohár vízért ácsingózva. Például a szójaszószból csupán egy teáskanálnyi fedezi a napi nátriumszükségletünk több mint felét! Ha nem akarunk többször felébredni az éjszaka folyamán, akkor lefekvés előtt bő két órán belül inkább mondjunk nemet a sushira és a felvágottakra is.

Mentolos rágók és cukorkák

A frissítő ízük miatt inkább stimulánsként szolgálnak, nem vacsorára valók.

Facsart citruslevek, fűszeres és paradicsomos ételek

A savas vagy fűszeres ételek és italok gyomorégést okozhatnak, ezért kerüljük el a narancslét is, amennyiben pihenni szeretnénk. Főként refluxosoknak megszívlelendő ez a tanács.

Alkoholos italok

Habár elménket bizonyos szintig tompítják, valójában megakadályozzák, hogy belépjünk az alvás mély szakaszaiba, ezért nem pihentető a másnaposan alvás.

Energiaitalok

A koffein mellett jelentős mennyiségű taurint is tartalmazhatnak, ez az, ami a pulzus és a vérnyomás növelése árán fokozza az éberséget.

Forrás: goodhousekeeping.com/health/diet-nutrition/g796/sleep-inducing-foods/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...