2022.08.09. 09:15:00 6752 240

Állatkertek napja – Látogass állatkertet élőben vagy a képernyőn keresztül!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Magyarországon az Állatkertek napja egy igazán különleges dátumnak állít emléket: 1866. augusztus 9-én megnyitotta kapuit az ország első állatkertje! Boldog születésnapot kívánunk a Budapesti Állat- és Növénykert intézményének!

Zsiráfetetés az állatkertben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zsiráfetetés az állatkertben

Az állatkerti séta sokak számára nem valósulhat meg a mai nap folyamán, de hétvégén pótolni ér! Sőt úgy is megemlékezhetünk a fővárosi állatkertről, ha megtekintünk egyet-egyet azon filmes ritkaságok és közönségkedvenc alkotások közül, amelyik vagy állatkertről szól vagy ott is játszódik.

A Madagaszkár című animációs film méltán kedvence kicsiknek és nagyoknak, de ehelyett most a figyelmetekbe ajánlanánk pár egy kivételes filmes csemegét. Az egyik legkülönlegesebbel meg is nyitnánk a sort:

Forradalom az állatkertben / Budapesti állatkert (1933)

A fekete-fehér film főszereplője egy fiatal állatápoló, aki egy árvaházból szökött lánynak segít elrejtőzni az állatkert területén. A szökés és a rejtegetés miatt hajtóvadászat indul a fiatalok után.

Az állatkert és a cirkusz világa sokáig megkülönböztethetetlen volt egymástól, a két világot a következő magyar alkotás vegyíti sikeresen:

Keménykalap és krumpliorr (1978)

Csukás István regényéből készült film fő karaktereit az egész ország ismeri, elég csak kiejtenünk Bagaméri nevét a szánkon. A fagylaltárus magának akarja az állatkertből eltűnt kismajmok felkutatásáért járó jutalmat, de ehhez a kisdobos örs tagjainak eszén. Az állatkerti állatok pedig jótékonysági cirkuszi előadáson vesznek részt.

Álmodik az állatkert (1985)

Az állatkerti éjjeliőr és egy hatéves kisfiút, barátkozása kapcsán elevenedik meg az állatkert lakónak állatkerten kívüli élet. Az éjjeliőr ugyanis volt olyan szerencsés, hogy a természetes élőhelyükön figyelhette meg az állatokat.

Akinek az állatok mellett a nevetés is fontos, válassza a komolyan egyáltalán nem vehető, amerikai vígjátékot Kevin James főszereplésével:

A gondozoo (2011)

Az állatkerti gondozó magánéletbeli sikertelensége miatt felmond, ám az állatok ezt nem hagyhatják, és furcsa üzletet ajánlanak a férfinak. Nem kérdés, hogy miként sülnek el a párválasztás állati trükkjei az emberek világában.

Ismét egy családi film következik, amit páratlan szereposztás és sok-sok vadállat fémjelez. Személyes kedvencem a válogatásból:

Az igazi kaland (2011)

Amikor egy megözvegyült családapa úgy dönt, hogy óriási kockázatot vállalva megfordítja családja sorsának irányát, még nem is sejti, micsoda kihívások és kalandok keresztezik majd az útjukat. Ráadásul mindez a saját állatkertük berkein belül történik.

De ne feledkezzünk meg a már régóta hagyományossá vált Állatkertek Éjszakája nevű országos eseményről sem, amely napjainkban felváltotta az Állatkertek napját! A résztvevő állatkertek listájának szűk kivonatát itt találod.

Forrás: www.szerkeszto.gportal.hu, www.port.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...