2016.08.12. 14:00:21 8043 178

Aki fúj, aki nem – Tipp a helyes nyári parfümhasználathoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akad, aki nem szereti nyáron a parfümöt, mert ragad, meg nem olyan az illata, mint „verejtékmentes” időkben. Más nem bír meglenni nélküle, a közeli boltba lefutva is spriccel magára néhány cseppet. De nem mindegy, hova kerül a bódító illatból!

Parfüm - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Parfüm

Az a fránya alkohol!

Ennek oka, hogy a parfümben lévő alkohol bizony nem lesz jó viszonyban a Nap égető sugaraival. Márpedig az alkohol a legtöbb parfümben megtalálható. Meglehet, aki nyáron nem szeret parfümöt használni, azt csupán a fent írt tény tántorítja el attól, hogy illatfelhőben ússzon. Pedig a helyes „használat” tanulható, úgyhogy az alábbi tanács parfümfanatikusoknak és ellenzőknek is jól jöhet.

Hova ne kerüljön?

Sokunk általában a nyakunkra, dekoltázsunkra, csuklónkra, esetleg a könyökhajlatunkba fújunk a kedvenc illatunkból, és már nyakunkba is vesszük a nyári délutánokat/estéket. Ám ezek a helyek testünkön a forróbb napokon tiltólistások, hiszen – mint már említettük – az alkohol és a napsugarak nem csípik egymást, ezt pedig kisebb vagy nagyobb, a bőrünkre kerülő pigmentfoltokkal adják a tudtunkra.

Ahol a legideálisabb

A fentiekből is látszik, hogy a nyak, dekoltázs nem a legjobb megoldás nyáron, ha parfümözni szeretnénk. Ám a könyök-, esetleg a térdhajlat, de akár még a csukló is jó megoldás lehet. Amúgy is idefújva tart legtovább a parfüm, hiszen ezeken a helyeken a legideálisabb a testhőmérsékletünk az illat kibontakozásához.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...