2016.08.12. 14:00:21 8144 178

Aki fúj, aki nem – Tipp a helyes nyári parfümhasználathoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akad, aki nem szereti nyáron a parfümöt, mert ragad, meg nem olyan az illata, mint „verejtékmentes” időkben. Más nem bír meglenni nélküle, a közeli boltba lefutva is spriccel magára néhány cseppet. De nem mindegy, hova kerül a bódító illatból!

Parfüm - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Parfüm

Az a fránya alkohol!

Ennek oka, hogy a parfümben lévő alkohol bizony nem lesz jó viszonyban a Nap égető sugaraival. Márpedig az alkohol a legtöbb parfümben megtalálható. Meglehet, aki nyáron nem szeret parfümöt használni, azt csupán a fent írt tény tántorítja el attól, hogy illatfelhőben ússzon. Pedig a helyes „használat” tanulható, úgyhogy az alábbi tanács parfümfanatikusoknak és ellenzőknek is jól jöhet.

Hova ne kerüljön?

Sokunk általában a nyakunkra, dekoltázsunkra, csuklónkra, esetleg a könyökhajlatunkba fújunk a kedvenc illatunkból, és már nyakunkba is vesszük a nyári délutánokat/estéket. Ám ezek a helyek testünkön a forróbb napokon tiltólistások, hiszen – mint már említettük – az alkohol és a napsugarak nem csípik egymást, ezt pedig kisebb vagy nagyobb, a bőrünkre kerülő pigmentfoltokkal adják a tudtunkra.

Ahol a legideálisabb

A fentiekből is látszik, hogy a nyak, dekoltázs nem a legjobb megoldás nyáron, ha parfümözni szeretnénk. Ám a könyök-, esetleg a térdhajlat, de akár még a csukló is jó megoldás lehet. Amúgy is idefújva tart legtovább a parfüm, hiszen ezeken a helyeken a legideálisabb a testhőmérsékletünk az illat kibontakozásához.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Régi, ma is bevethető arcápolási praktikák

Sokan szeretjük lapozgatni a különféle tippeket és mindennap bevethető trükköket tartalmazó régi és új írásokat. Ezek között leltünk rá a Nőknek készült címmel ellátott, 1972-ben kiadott gyöngyszemre. Legfőképpen az a kíváncsiság vezérelt, hogy megkeressük a ma is életképes praktikákat és tanácsokat, melyekkel időt és energiát egyaránt spórolhatunk. Most a kozmetikai tanácsokból csemegézünk egy keveset, azt remélve, hogy mindannyian fellelünk jó néhány szimpatikus tanácsot, és kedvet kapunk egynéhány tipp életre léptetésére.

Divatinspiráció a szezonra – ezeket a darabokat megéri minél előbb beszerezned(X)

Ahogy a szezonok jönnek és mennek, úgy változik a divat is. Az aktuális trendek követése nemcsak izgalmas kihívás, de segít abban is, hogy mindig friss és modern legyen a fellépésünk. Bár sokan utóbbira hajlamosak legyinteni, mondván nem is annyira lényeges, ám az élet meg mégis másról tanúskodik. Szóval megéri végigböngészni az alábbi listát, és a még hiányzó modelleket minél előbb a gardrób szerves részévé varázsolni.

Hogyan gondolkodtak a különféle kultúrák a női mellről

A nők és jellegzetes anatómiájuk évszázadokon át ihlette meg a művészeket, akik alkotásaikban kifejezésre jutatták az ebben rejlő eleganciát, csodálatot és vágyat egyaránt. Mi most kulturális megközelítésbe helyezve kívánjuk körbejárni ezt a kérdést keresve a mögöttes jelentéseket, szimbólumokat. Ez utóbbiak közül kétségtelenül az anyaság szimbóluma jut az első helyre, amelyről már a történelem előtti időkből származó szobrok és ábrázolások ugyancsak tanúskodnak. De nézzük meg, hogy még milyen érdekességeket tárhat fel ez a korokon átívelő téma.