2017.09.24. 14:17:03 11275 330

Aglio e olio, avagy a leg-leg-leg tészta az olaszoktól
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bátran kijelenthető, hogy a leggyorsabb, legegyszerűbb tésztaétel Itáliából, egészen pontosan Nápolyból. Személyes kedvenc azért is, mert nagyon finom. Elkészítéséhez nem kell Michelin-csillagos séfnek lenni, nagyon egyszerű történet, de ettől függetlenül lehet buktatója is a dolognak.

Fokhagymás spagetti - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fokhagymás spagetti

A nevéből fakadóan - fokhagyma és olaj - kell hozzá:

  • 5-6 evőkanál olívaolaj
  • 8-10 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1-2 friss csilipaprika (ki mennyire bírja a csípőset)
  • Friss petrezselyem
  • Egy csomag spagetti
  • Némi parmezán

Összeállítás

Az olajat serpenyőbe öntöm, gyenge-közepes erősségen hevítem, majd az összeaprított vagy kés lapjával összelapított fokhagymát beleszórom. Ráküldöm a vékony kis karikákra vágott csilit, sózom, és ügyelve arra, hogy semmiképpen ne égjen oda, 3-5 perc alatt végzek is vele. A friss petrezselymet nem túl apróra vágva rászórom.

Vizet forralok a tésztának -amiből persze nem hagyom ki a sót - és a spagettit megfőzöm. Amint elkészült, öblítés nélkül, épphogy lecsöpögtetve beleöntöm a serpenyőbe az olivás cuccra, és alaposan összerázom.

Azonnal tálalom, parmezán forgácsokkal megszórva igazán buono. 

És az elmaradhatatlan tippek.

Még mielőtt nekilátunk, elsőre a vizet érdemes forralni kezdeni, mert tényleg 5 perc alatt megvan. Bruttó 15-20 perc az egész aprítással, fokhagymapucolással együtt.

A hőfokra figyelni kell, mert könnyen "odakaphat" és úgy keserű lehet. 

Ha arra vetemedünk, hogy bolti töltött tésztát vásárolunk, azt is remekül feldobhatjuk egy jó kis fokhagymás-olívaolajos keverékkel.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!