2020.03.31. 17:01:50 10268 305

Áfonya - Az egészség kék gyümölcse
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Feszes, sötétkék bogyók jelentek meg a reggeli zabkásádon? Első tünetként összefolyik a nyál a szádban, a későbbiekben pedig alig tudod türtőztetni magad, hogy befald? Ez bizony az áfonya lesz! Viccet félre téve; együnk sok-sok áfonyát, mert erősítheti az immunrendszert, segíthet megelőzni a betegségeket és lassíthatja az öregedést!

Fekete áfonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fekete áfonya

Alapvetően azért eszünk meg éhesek vagyunk, illetve mert megkívánunk valamit, de vannak olyan táplálékok, amiket akár táplálékkiegészítő vagy vitamin helyett is ehetnénk rendszeresen. Ilyen például az áfonya is. Akár a szépségért, akár az egészségért, esetleg mindkettőért tennél/ennél, remek választás, ráadásul a saját kertedbe ültetve csak neked terem majd.

Has-mars ellen, gyerekeknek is!

Az áfonya, - feltehetően magas vastartalma miatt – segít megállítani a hasmenést. A svéd gyermekek évek óta áfonyát esznek, ha ilyen probléma jelentkezik. Elpusztíthatja a táplálékkal vagy vízzel bevitt E.coli baktériumot is, aminek köszönhetően megúszhatunk egy igen veszélyes, magas lázzal és hasmenéssel járó betegséget. ##Túlzott fogyasztás esetén sem kell székrekedéstől tartanunk. Ugyan remek vaspótló, mégis, rosttartalmának köszönhetően nem kell aggódnunk, hogy visszájára fordul a fenti probléma. Így bármilyen emésztési gondnál nyugodtan fogyaszthatjuk, ha csak nem szorulunk egyéb okból szigorú diétára, ami nem engedné meg, hogy áfonyát együnk.

Húgyúti panaszokra kertedben a megoldás!

Olyan összetevőt tartalmaz, ami hatékonyan véd a húgyúti fertőzésekkel szemben. Legjobb gyógymód mindig a megelőzés. Ezért, ha hajlamos vagy ilyen jellegű megbetegedésekre, sokat jársz uszodába, vagy rendszeresen közös illemhely használatára kényszerülsz, ideje a reggelid kiegészítened áfonyával!

Szíved joga, hogy eszed-e!

A rossz koleszterinként emlegetett LDL felhalmozódása ellen is védekezhetsz a gyümölccsel. Tehát számos szív-, és érrendszeri betegség kialakulásának veheted elejét, ha időben gondolsz rájuk és persze arra, hogy mielőtt kialakulna a probléma, inkább eszel valami finomat és egészségeset!

Látod, hogy jó?

Ha megeszed, még szürkületkor is láthatod! Szemünkre gyakorolt jótékony hatása javítja a látásunkat a sötétben.

Alzheimer? Köszönöm, inkább áfonyát kérek.

Az Alzheimer kór megkeseríthet akár évtizedeket is a betegségben élőknek és a körülöttük lévőknek is. Az áfonya segít a megelőzésben.

Agyserkentés, hogy emlékezz, áfonyát kell enned!

A gyümölcsben lévő anthocyanin jó az áfonyának, mert attól lesz ilyen gyönyörű színe, és jó nekünk, mert védi az agyunk bizonyos neuronjait. Ezáltal az emlékező képességünk és a koncentrációnk is javul. A fentebb említett Alzheimer elleni hatását is feltehetően ennek a neuron védő hatásnak köszönheti.

Lassítsd a bőröregedést!

Magas antioxidáns tartalmának hála az öregedés látható jeleinek kialakulása lelassul. Azaz segít a ráncmegelőzésben, feszesebb, fiatalabb marad a bőröd, az idő vasfoga lassabban rág. Persze a megfelelő szépségápolási rutin nem elhanyagolható.

Áldott állapotban…

Terhesség alatt is kifejezetten javasolt áfonyát fogyasztanod, hiszen magas folsav, C-vitamin és Kalcium tartalma mindkettőtök egészségét védelmezi.

Egészségedre! – de tényleg.

Forrás: life.hu/eletmod/20160416-az-afonya-az-uj-szuperetel.html

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!