2022.01.31. 11:00:26 7908 274

Adj neki kakaót! – Érvek a rendszeres kakaófogyasztás mellett
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyermekként aztán nem nagyon kellett nekünk érv a kakaóivászat, -evészet mellett, mert ettük, ittuk, ha kellett, ha nem.:-) Felnőttként sem mindig bírunk ellenállni egy bögre gőzölgő kakaónak. A lenti lista elolvasása után biztosak is lehetünk benne, hogy egy csésze kakaó felhörpintése nagyon is jót tesz a szervezetünknek.

Kakaó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kakaó

A finom ízén kívül azért van még néhány nagyon is jó érv a kakaó rendszeres fogyasztása mellett. Íme!

Felveszi a kesztyűt a rossz koleszterinnel szemben

Bizony, azok a bizonyos brit tudósok is megállapították, hogy néhány kocka magas kakaótartalmú csoki, vagy egy-egy bögre kakaó alkalmankénti elfogyasztása csökkentheti a szervezetünkben a rossz koleszterin szintjét.

A kakaó „okosít”:-)

A kakaó, és így vele együtt a csokoládé jó hatással lehet szellemi képességünkre. Ezt a benne lévő flavonoidoknak köszönheti, ami igencsak pozitívan hat agyi működésünkre.

Segítségével elkerülheted, hogy hirtelen rád támadjon az éhség

Egy bögre kakaó eltelít, így nem kell tartanod attól, hogy hirtelen elkap majd az éhség.

Kakaó, akár sportolás után is

Bár nem hiszem, hogy bevett szokás lesz az aktív sportolóknál, egy-egy alkalommal talán belefér az edzés utáni forró csokizás! A benne lévő egészséges szénhidrátok hamar újratöltik a mozgásban megfáradt testünket, segítik annak gyors regenerálódását.

Jó hatással lehet a vérkeringésre is

Mivel a magas kakaótartalmú csokoládé fogyasztása csökkentheti a szervezetünkben lévő LDL-koleszterin szintjét, ezért ereink egészségére, így vérnyomásunkra is jótékonyan kihathat ennek a finom csemegének az alkalmankénti elmajszolása.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...