2021.06.14. 13:31:54 7662 245

A zokni-szandál kombón túl is van élet – Avagy így (és ezért) viselj zoknit nyáron
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a nyári zokni viselésre terelődik a szó, valószínűleg a legtöbbünknek mosolyra görbül a szája. Hiszen 100 %, hogy sokunknak, ha nem mindenkinek a zokni-szandál kombináció sejlik fel a szemei előtt, ami – legyünk őszinték - bizony elég vicces látvány tud lenni.

Páratlan zokni - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Páratlan zokni

Valamiért ez a zokni-kérdés nyáron elég kényes téma. Na jó, valószínűleg hozzájárult a bevezetőben már említett dolog, és mintha ciki lenne nyáron zoknit viselni. Pedig nem csak, hogy nem ciki, hanem nagyon is praktikus. Csak a megfelelő darabot kell kiválasztani! Ha mindez nem győzött volna meg, íme, még néhány érv a nyári zokni viselés mellett.

Nyáron is fontos a higiénia

Hűvösebb időben sem, de főleg nyáron nem kerülhetjük el az izzadást. Ez alól a lábunk sem kivétel. Zárt cipőben pedig pláne nem. Ha zokni nélkül lépünk nyáron a cipőnkbe, az egyrészt veszélyes, hiszen a talpunk és a cipő között keletkező nedves réteg csúszós is lehet. Másrészt nem túl higiénikus, hiszen nedves környezetben a baktériumok könnyebben elszaporodhatnak, jó táptalajt biztosítva ezzel a gombás fertőzéseknek.

Nem csak az egészségedet védi…

… hanem lábfejed bőrét is! Ha nyáron is viselsz zoknit a cipődben, megóvhatod a bőrt az esetleges felhólyagosodástól, sebektől.

Segíthet megóvni a bőrödet a kiszáradástól!

A fentiek mellett még egy nagyon fontos feladata van a zokninak nyáron is: az ilyenkor keletkezett nedvességet felszívja, majd visszapárologtatja, így jó eséllyel elkerülheted majd a kiszáradt, reszelős talpakat a nyáron, amikor is a szandik, papucsok miatt egyáltalán nem mindegy, milyen ápolt a sarkad, talpad bőre.

Gondoskodik hőháztartásunkról is

Lábfejünk - testünk többi részével ellentétben - hamar felforrósodik, így akár egy kisebb szellő hatására is hamar áthűlhet. Szerencsére, a zokni ezt a „hőmérséklet-különbséget” könnyedén orvosolhatja.

Ott van, de mégsem

Szerencsére, manapság már nem kell az ősszel, télen viselt, esetleg magasabb szárú zoknit lefelé tűrögetni, hiszen csinos boka-, vagy éppen titokzoknik közül válogathatunk. De létezik olyan verzió is, amely ki sem látszik még a legapróbb topánból sem. Ha nem bírjuk az egyhangúságot, vagy inkább egyszínűséget, ezek között is választhatunk színes, bohókás darabokat!

Forrás: dressa.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.