2021.06.14. 13:31:54 8041 246

A zokni-szandál kombón túl is van élet – Avagy így (és ezért) viselj zoknit nyáron
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a nyári zokni viselésre terelődik a szó, valószínűleg a legtöbbünknek mosolyra görbül a szája. Hiszen 100 %, hogy sokunknak, ha nem mindenkinek a zokni-szandál kombináció sejlik fel a szemei előtt, ami – legyünk őszinték - bizony elég vicces látvány tud lenni.

Páratlan zokni - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Páratlan zokni

Valamiért ez a zokni-kérdés nyáron elég kényes téma. Na jó, valószínűleg hozzájárult a bevezetőben már említett dolog, és mintha ciki lenne nyáron zoknit viselni. Pedig nem csak, hogy nem ciki, hanem nagyon is praktikus. Csak a megfelelő darabot kell kiválasztani! Ha mindez nem győzött volna meg, íme, még néhány érv a nyári zokni viselés mellett.

Nyáron is fontos a higiénia

Hűvösebb időben sem, de főleg nyáron nem kerülhetjük el az izzadást. Ez alól a lábunk sem kivétel. Zárt cipőben pedig pláne nem. Ha zokni nélkül lépünk nyáron a cipőnkbe, az egyrészt veszélyes, hiszen a talpunk és a cipő között keletkező nedves réteg csúszós is lehet. Másrészt nem túl higiénikus, hiszen nedves környezetben a baktériumok könnyebben elszaporodhatnak, jó táptalajt biztosítva ezzel a gombás fertőzéseknek.

Nem csak az egészségedet védi…

… hanem lábfejed bőrét is! Ha nyáron is viselsz zoknit a cipődben, megóvhatod a bőrt az esetleges felhólyagosodástól, sebektől.

Segíthet megóvni a bőrödet a kiszáradástól!

A fentiek mellett még egy nagyon fontos feladata van a zokninak nyáron is: az ilyenkor keletkezett nedvességet felszívja, majd visszapárologtatja, így jó eséllyel elkerülheted majd a kiszáradt, reszelős talpakat a nyáron, amikor is a szandik, papucsok miatt egyáltalán nem mindegy, milyen ápolt a sarkad, talpad bőre.

Gondoskodik hőháztartásunkról is

Lábfejünk - testünk többi részével ellentétben - hamar felforrósodik, így akár egy kisebb szellő hatására is hamar áthűlhet. Szerencsére, a zokni ezt a „hőmérséklet-különbséget” könnyedén orvosolhatja.

Ott van, de mégsem

Szerencsére, manapság már nem kell az ősszel, télen viselt, esetleg magasabb szárú zoknit lefelé tűrögetni, hiszen csinos boka-, vagy éppen titokzoknik közül válogathatunk. De létezik olyan verzió is, amely ki sem látszik még a legapróbb topánból sem. Ha nem bírjuk az egyhangúságot, vagy inkább egyszínűséget, ezek között is választhatunk színes, bohókás darabokat!

Forrás: dressa.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Fogyni szeretnél? Hiba kihagyni a vacsorát!

Vékonynak lenni - azzá válni, majd annak maradni - nem könnyű feladat. Életmódváltás nélkül elképzelhetetlen a siker: Edzés, amibe beletartozhat az is, hogy a lépcsőzést használjuk a lift használata helyett, diétás étrend tartása, még akkor is uralkodni magadon, amikor a kedvenc ételedet látod magad előtt. Rengeteg mindent be kell tartani ahhoz, hogy karcsúsodhassunk, azonban a koplalás ennek nem része!

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Szeplők – Mítoszok és ami mögötte van 2.

Szeretjük, vagy sem, ha hajlamosak vagyunk kialakulásukra, akkor bizony nem sokat tehetünk a szeplőink ellen. Sajnos, vagy nem sajnos, de meg kell őket szeretnünk. Ha ismered őket, talán könnyebben a szíved csücskeivé vállnak, úgyhogy nem árt tisztázni néhány róluk keringő pletykát.