2023.02.22. 12:10:00 5801 262

A zene az kell! Még akkor is, ha nem jár zeneiskolába a gyermeked!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A zene - többnyire észrevétlenül, de - végigkíséri az életünket: Az édesanyák jellemzően már akkor is énekelnek babájuknak, amikor még a pocakban van, aztán évekig éneklik a kicsi kedvenc altatódalát. A gyerekek egy részének azonban a gyerekdalok korszaka után tini korukig megszakad a gyakorlati kapcsolata a zenével.

Kislány zenét hallgat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kislány zenét hallgat

A mondókák és a ritmikus alapokon nyugvó gyakorlatok nem hiába szerepelnek a korai gyereknevelés fontos elemei között, tudva való, hogy nagy szerepe van ezeknek a fejlesztésben. A kreatív és művészi hajlamú gyerekeket érdemes lehet zenei képzés felé terelgetni, míg a nagy energiájú kicsik zenés foglalkozásokon pl. táncórákon is jól kamatoztathatják energikusságukat. Azonban azokat a gyerekeket is érdemes megismertetni az élő zene varázsával, akiknek nincs kedve vagy tehetsége a hangszerekhez, esetleg az énekléshez.

Természetesen a kisgyerekek nem csak a gyerekdalokból építkezhetnek, ildomos megismerkedniük a magyar népzenével is, de a klasszikus zene ugyancsak hasznos előnyökkel jár a számukra. A kisiskolásoknak azért különösen ajánlott, mert ez a műfaj kifejezetten nagy segítség lehet a memória javításában, így megkönnyítheti a tanulást.
A tananyag részeként számos hazai és világirodalmi művet kell feldolgozniuk a kicsiknek, amit a színházi előadások könnyebbé tehetnek.

Általános iskolában egyszer volt egy nagyon emlékezetes házi feladatunk: A tanárnő megkért minket arra, hogy mindenki válasszon ki egy olyan országot, ahol még nem járt, amit aztán képekkel és az ország jellegzetes zenéivel kellett bemutatnunk. Hihetetlen világzenei kavalkád alakult ki azon a tanórán, és talán ott indult el bennem az a vágy, hogy minél többet lássak és halljak a világból.
Mielőtt új tájakon kalandoznátok, szakítsatok időt arra, hogy közösen hallgassatok a gyerekekkel az úti cél népzenei és modern zenei kínálatából. Ezt a válogatást az odautazás alatt is hallgathatjátok. Ez azért hasznos, mert így emlékezetes módon bővíthetjük a gyerekek zenei tapasztalatát.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...