2019.05.03. 14:18:31 8025 255

A viszonzatlan szerelem útvesztői
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Főként tiniként tapasztalja meg a legtöbb ember a viszonzatlan szerelem mikéntjét az összes fájdalmával együtt, de felnőttként talán még szívbemarkolóbb. Hogyan lehet ezt az érzelmi egyensúlytalanságot túlélni és kezelni? Mit érezhet a másik fél a nem kívánt szerelemmel kapcsolatban?

Szerelmi bánat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerelmi bánat

A kétoldalú szerelem a világ legnagyszerűbb dolga: ki van elégítve a szeretetéhségünk úgy, hogy azt viszonozni is tudjuk. De mi a helyzet akkor, ha mélyen szeretünk valakit, aki egyszerűen nem szeret viszont minket? A visszautasítás érzésének kezelése kihívást jelenthet, miközben a számunkra hihetetlenül fájdalmas helyzet a másik fél számára is kellemetlen lehet.

Fogadd el a helyzet valóságát!

Az érzelmi hullámvasutat, kezdve attól, hogy megszületik a szép érzelem a lelkünkben, egészen addig, hogy a másik nem kér belőlünk, meg kell élnünk minden pozitív és negatív érzésével együtt. Át kell rágnunk magunkat ezeken, és szembe kell néznünk mindennel, hogy meggyógyulhasson a lelkünk.

Képzeld el, hogy annak, aki még viszont is szeret, mennyi szeretetet fogsz tudni ahhoz képest, amit a viszonzatlan szerelmed tárgyának sugárzol most mindhiába. Attól tehát nem kell félni, hogy soha többé nem leszel szerelmes, bármekkora mélységű is a jelenlegi érzelem. Ez a helyzet segíthet rádöbbenni arra, hogy mekkora felesleges jelentőséget is tulajdonítunk másoknak. Higgy magadban, mert megérdemled a boldogságot, csak máshol kell keresned.

Nem vagy egyedül!

Csupán körül kell nézned, hogy inspirációhoz juss, miként tedd túl magad ezen a fájdalmas, másik részről kellemetlen helyzeten! Hiszen számos más ember is szenved ilyen szituációtól a jelenben, és évszázadokra visszanyúlóan szintén megtanulták kezelni ezt a kihívást jelentő tapasztalatot: Gondolj csak a bús szerelmi költeményekre vagy a bánatos szerelmes dalokra! Vedd magad körül törődő emberekkel, akiknek támogató szavai és cselekedetei gyógyírt jelenthetnek a szívfájdalomban.

Légy kedves magadhoz!

Az önostorozás nem megoldás. Az érzelmeiről senki sem tehet! Biztosan eszedbe jutott már az, hogy a szeretett személy is rosszul érezheti magát amiatt, hogy akaratán kívül fájdalmat okoz neked. Sajnálkozás helyett használd ki az időt olyan dolgokra, amik örömet okoznak, hogy jobban érezd magad.

Ha pedig túlságosan belesüppedtél az önsajnálatba ahhoz, hogy önállóan továbblépj, keress fel egy szakembert!

Forrás: liveabout.com/unrequited-love-4583808

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...