2020.11.14. 18:00:09 11554 227

A világ 7 legdrágább étele
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Költenél hárommillió forintot egy pizzára? Tudjuk, hogy a minőségi alapanyagokból készült ételek nem olcsók. Az pedig, hogy kinek mi olcsó vagy drága, azt a pénztárcánk határozza meg. Azonban a világban vannak olyan ételek, amelyeknek az árcéduláját megpillantva még a lélegzetünk is elakad.

Arany evőeszközök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arany evőeszközök

A 315 ezer forintos színarany fagylaltkehely

New York-i Serendipity 3 cukrászdában a fényűző fagyi kelyhet 2 nappal korábban szükséges megrendelni. A fagyi kehelyben a vaníliafagyit madagaszkári vaníliarúddal ízesítik, jócskán megpakolják 24 karátos aranylapocskákkal, továbbá tesznek bele desszertkaviárt, drága kézműves csokoládét és egyenesen Párizsból hozatott kandírozott gyümölcsöket.

Az 535 ezer forintos futurisztikus menü

Spanyolország "parti" szigetén, Ibizán található a Sublimotion elnevezésű étterem. 3 órán keresztül élvezhetjük a 15-20 fogásos “Kóstoló” menüt. A vacsora mellé hatalmas futurisztikus show-t is kapunk, látványos fények, virtuális valóság és számos meglepetésben részesülhetünk.

Az 630 ezer forintos omlett

New York-ban található Norma’s étteremben nem a tojás és a krumpli miatt kerül ennyibe ez az omlett, hanem a benne lévő homár és a csaknem 30 deka sevruga kaviár. Ki kér ilyet reggelire?

Az 630 ezer forintos 24 karátos pizza

Az Industry Kitchen-ben (New York) a pizza tisztáját az indiai tintahal tintájával festik feketére, a feltét pedig Stilton sajt, kaviár, szarvasgomba, libamáj és 24 karátos arany. Végezetül rózsaszirom kerül rá díszítésnek. De érdemes figyelni, mert a 24 karátos pizzát két nappal korábban kell megrendelni.

Az 1,57 millió forintos hamburger

Ezt az igen drága hamburgert Hubert Keller séf Las Vegas-i Fleur nevezetű éttermében kóstolhatjuk meg. A burgerben megtalálható a szarvasgomba, libamáj a húspogácsa pedig wagyu marhából készül. A Fleur Burger fekete szarvasgombából készült szósszal kerül ízesítésre és szarvasgomba szeletekkel szolgálják fel. A fogásunk mellé pedig kapunk egy 1995-ös évjáratú Chateau Petrus bordeaux-i bort, amelynek értéke közel 800 ezer forint.

A 3 millió forintos pizza

Hol máshol, ha nem Olaszországban? A Renato Viola étterem séfjei nem sajnálták ki a méregdrága alapanyagokat a XIII. Lajos elnevezésű pizzából. A tészta organikus, minősített lisztből készül és 72 órát pihen mielőtt a feltétek rá kerülnek. Bővelkedik többféle kaviárban, homárban, garnélában, éti sáskarákban és az utánozhatatlan bivalymozzarellában. A pizza mellé a legexkluzívabb konyakot, a Remy Martin Louis XIII-at adják, és még kapunk egy 1995-ös Krug Clos du Mesnil pezsgőt is.

A 4,56 millió forintos desszert

Ennyi finomság után itt az ideje a desszertnek. Srí Lankán a The Fortress Resort and Spa kínálja az úgynevezett Gólyalábas halász élvezetet. A látványos desszert alapját az olasz tortaféle, a cassada adja. Az ízesítése Bailey’s-szel, gránátalmával, mangókompóttal történik, továbbá a krém fenségességét a sabayon pezsgő adja. A desszert tetején pedig a gólyalábas horgász kézműves csokiból készült figurája díszeleg. A finomság ékköve egy 80 karátos akvamarin drágakő, mely a helyiek szerint gyógyító hatású és szerencsét hozó.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...