2017.04.28. 18:30:41 17760 408

A vese gyógynövényei - a zsúrló, a csalán és a többiek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt mindenki tudja, hogy vese egy fontos szerv és a kiválasztásért felelős, segít a méreganyagok eltávolításában, a só- és vízháztartásban, ezenkívül a szervezet alkalmazkodó képességéért, a belső egyensúlyért - azaz a homeosztázisért - is felelős. Azt már kevesen tudják, hogy szerepe van a vérnyomás szabályozásában is. Szinte elengedhetetlen, hogy gondoljunk az egészségére.

Csalántea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csalántea

Még tovább is tudjuk sorolni a vese meglepő és fontos feladatait: a D-vitamin előállítását például a májjal együttesen végzi.

Nemcsoda, hogy két vesénk is van, jól jön belőle a tartalék! Szerencsére, ha az egyikkel probléma van, a másik átveszi a feladatokat és egy vesével is lehet teljes értékű életet is élni. Csak jobban kell vigyázni rá. Persze a legideálisabb az, ha mind a kettő jó egészségnek örvend, és ehhez a következő gyógynövények is hozzájárulnak.

Cickafark

A cickafark tea női problémák mellett a vesére is jó hatással van. Kálium tartalma támogatja a vese működését. Itt olvashatsz róla többet: Cickafark>>

Zsurló

A mezei zsurló az egyik legfontosabb gyógynövény, ha a veséről van szó. Vízhajtó hatása segíti a kiválasztást, akár a vesekő és a vesehomok elhajtásában is segíthet.

Aranyvessző

Az aranyvessző felfázás esetén is segítségünkre lehet, remekül átmossa a vesét, így gyorsabban távoznak a méreganyagok, baktériumok is. Az aranyvesszőről itt olvashatsz bővebben: Aranyvessző>>

Kisvirágú füzike

Ha veséről van szó ez a gyógynövény mindenható. Gyakorlatilag alig van olyan veseprobléma, amire ne vethetnéd be. A vizeletcsepegéstől a vesegyulladásig sok minden ellen jó lehet. Itt olvashatsz róla részletesen: Kisvirágú füzike

Csalán

Vizelethajtó és vértisztító hatása miatt szokták javasolni veseproblémákra is. Ezenkívül a reumások jól ismert gyógynövénye. Itt olvashatsz róla többet. Csalán>>

Mivel a vese gyógynövényei általában jó vízhajtó hatással rendelkeznek, ezért célszerű őket reggel illetve délben fogyasztani. Egy, maximum 3 három csésze javasolt belőle, és a kúrát legfeljebb 6 hétig folytassuk.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...