2014.07.12. 13:49:06 3800 15

A tudatos álmodók kedvenc álomtémái: szex és repülés
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te tudod irányítani az álmaidat? Nos, a legtöbbünk nem, ne aggódj, de a gondolattal azért mi is eljátszhatunk, hogy vajon miről is álmodnánk, ha befolyásolhatnánk az álomképeinket. Akadnak olyanok, akik valóban képesek "belenyúlni" az álmaikba. 570 tudatos álmodásra képes alanyt megkérdeztek arról, hogy mi a kedvenc témájuk: a szex és a repülés volt a legnépszerűbb.

Repülés álmodban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Repülés álmodban

A tudatos álmodás az álmodás azon fajtája, amelynél az alvó tisztában van tudatállapotával, felismeri, hogy épp álmodik, és jártasságától függően bármely elemét befolyásolhatja vagy meghatározhatja a történéseknek. A tudatos álmot éber álomnak, tiszta álomnak vagy (a lucid dreaming kifejezésből) lucid álomnak is nevezik. Az éber álmodás egyaránt lehet spontán vagy szándékosan előidézett élmény.

A megkérdezettek közül 350-en elsősorban olyan dolgokat akartak végrehajtani álmaikban, amelyeket máskülönben lehetetlen lenne - írta a LiveScience. Ilyenek voltak többek között a repülés, a varázslás, a víz alatt lélegzés, az időutazás, de volt, aki az állatokkal akart beszélgetni.

A kutatás néhány résztvevője azonban egészen mindennapi dolgokra vágyott álmaiban, mint például a szeretkezés vagy a sportolás. A tudatos álmodók ezzel szemben igyekeztek kitalált karakterekkel beszélgetni, vagy megváltoztatni perspektívájukat az adott szituációban. Több éber álmodó igyekezett valamilyen agresszív cselekedetet – rablást, harcot, gyilkosságot – végrehajtani álmában.

A legnépszerűbb álomvágy a repülésé volt – derült ki az American Journal Of Psychology folyóirat nyári számában közzétett írásból. A cikk arra is rámutatott, hogy az esetek felében az álmodók nem emlékeztek a még ébrenlétükkor eltökélt szándékukra, illetve amikor mégis, akkor gyakran felébredtek, vagy nem sikerült irányítaniuk álmukat.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...