2015.08.22. 11:02:41 9874 262

A „tökös”, a „piás” meg a többi – Variációk szilvalekvárra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak dátumok, események, ízek, amik már sejtetik, hogy nemsokára vége a nyárnak. Számomra ilyen, ha az egyik legnagyobb fesztiválunk véget ér, vagy ha már feszülten figyeljük „A” tűzijátékot. És ha már a szilva is érik, akkor bizony nincs mese: hamarosan búcsút inthetünk a forró napoknak.

Szilvalekvár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szilvalekvár

De miért kellene ezen szomorkodnunk? Hiszen egy üveg finom szilvalekvár segítségével bármikor megidézhetjük az elmúlt nyár emlékeit. Próbáld ki őket Te is!

Ha az igazán „belevaló” dolgokra emlékeznél…

… készíts tökös szilvalekvárt

  • Fél kg szilva, kimagozva, pürésítve

  • Fél kg tök, de csak a húsa, pürésítve

  • 1 db, vagy inkább ízlés szerinti mennyiségű gyömbér, finomra szelve

  • 1 kg zselésítőcukor (1:1-es)

Minden összetevőt egy edénybe tesszük, feltesszük főni és forrás után még 4 percig főzzük. Ha megvan, csavaros tetejű üvegekbe tesszük és kb. 5 percig a tetejére fordítva hagyjuk.

Ha a „mámoros” estéket idéznéd fel…

… Neked találtál ki a whiskey-s szilvalekvárt

  • 1 kg szilva

  • Fél kg zselésítőcukor (2:1-es)

  • ½ teáskanál fahéj

  • 1 adag whiskey

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk és pürésítjük, vagy nagyon apróra vágjuk. Beletesszük egy tálba, és keverés mellett beleszitáljuk a cukrot és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Kb. 4 perc után már forrni fog. Levesszük a tűzről, belekeverjük a fahéjat és a whiskey-t. Egy kanállal lehabozzuk, még forrón üvegekbe tesszük és azonnal lezárjuk.

Ha a kellemes, beszélgetős esték ugranak be…

... válaszd az amorettós változatot

  • 1 kg szilva

  • 2,5 kg zselésítőcukor

  • 2 dl amaretto likőr

  • 1 dl frissen facsart citromlé

A szilvát megmossuk, kimagozzuk és a cukorral lassan felforraljuk. Pürésítjük, majd hozzáadjuk egy fél citrom levét és az amarettot. Egyszer felforraljuk, még forrón üvegekbe tesszük és lezárjuk.

Összeállította: ssz

Forrás: chefkoch.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az egészség kis segítői, a csírák

Az egészséges táplálkozás egyre fontosabb szerepet játszik az életünkben, és a csírák fogyasztása egy kiváló módja annak, hogy belecsempésszünk egy kis extra tápanyagot és frissességet a mindennapi étkezésünkbe. Ezek az apró csodák tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek segíthetnek az egészségünk megőrzésében és az immunrendszerünk erősítésében.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.