2019.12.14. 16:17:16 8258 276

A tökéletes ünnepi vendéglátás praktikái
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vendéged lesz karácsonykor? Ha estére, esetleg több napra marad, fontos, hogy gondoskodj a kényelméről és nyugalmáról, hiszen ő a vendéglátóira lesz utalva. Lásd vendégül olyan környezettel, ahol te is jól éreznéd magad vendégként!

Karácsonyi asztal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi asztal

Az érkezés öröme

Alapvető, hogy kitakarít az ember, mielőtt bárkit fogadna az otthonában, de karácsony előtt lehet, hogy ezen már túl is vagy és tisztaság honol. Szellőztess ki a várható érkezés előtt, majd illatosíts - az ünnepi illatgyertyával sem lőhetsz mellé. Az előszobában csak azok a kabátok és cipők maradjanak elől, amiket napi szinten használtok, így marad hely a vendégnek is, hogy kényelmesen megszabaduljon csizmájától, télikabátjától. A vendégpapucs amellett, hogy praktikus, arra is mutat, hogy már vártad az illető érkezését!

Mikor megérkezik, hagyd, hogy kicsit kifújja magát, ne dobd egyből a sűrűjébe - ehhez pedig bizonyára jól esik majd neki egy forró ital.

Mikor asztalhoz ültök…

A gyönyörű asztaldísz, vagy épp adventi koszorú csinos dísze az ünnepi lakomának. De figyelj rá, hogy elegendő hely maradjon a kényelmes étkezéshez. Jó előre gondold át, hogy miből mennyire lehet szükség, hiszen, ha egyébként 1-2 fő él a lakásban, korántsem biztos, hogy van 6 egyforma borospohár. Ne feledkezz meg a szalvétáról és a fogpiszkálóról sem!

Az ottalvós vendégség kényelme

Érkezés előtt érdeklődj a várva várt vendégtől, hogy milyen méretű párnán szokta álomra hajtani a fejét. Ha ezt nem tetted meg, tegyél mindkét méretet: kicsit is, nagyot is. Egy extra plédet is jó ötlet bekészíteni, hátha fázós személyhez van szerencséd. Egy frissítő mosás sem árt az ágyneműknek, ha előtte hosszasan álltak a szekrényben!

Nem a háló az egyetlen hely, ahol az apróságok nagy jelentéssel bírnak. Gondoskodj tiszta kéztörlőről és törölközőről a vendéged számára, és nem árt, ha van egy bontatlan fogkefe is bekészítve! A kézmosó legyen feltöltve és a wc papírra is figyelj, hogy ne okozzon kellemetlen pillanatokat, mikor elfogy.

Ha gyerekek érkeznek…

Mikor gyermek érkezik egy nem gyerekes házba, fennáll a veszélye, hogy unatkozni fog. Ha nem is készülsz teljes játék arzenállal, de legyen a kicsik számára egy pár csomag filc és ceruza, sok-sok papír és egy kisebb (akár rögtönzött) asztalka is. Kisbaba estén, ha igazán figyelmes vagy, kölcsönkérhetsz arra a pár napra egy etetőszéket is. Valami nem túl egészségtelen rágcsa és gyümölcslé mindig örömet okoz a kicsiknek.

Kisállat jöhet?

Mindenképp előre érdeklődj, hogy a vendég hozza-e magával a kiskedvencet. Ha jön a kiskutya, kiscica, érdemes készülnöd egy kiselejtezett tálkával, hogy vízzel kínáld, és egy pár nedvszívó rongy is maradjon kéznél vész esetére. Az ünnepi vacsora időzítésébe pedig mindenképp számold bele, hogy a kisállat szükségleteit nem túl praktikus megváratni!

Ne tekintsd tehernek!

Úgy érzed, azért, hogy együtt ünnepelhessetek, áldozatokat kell hoznod a vendéglátással? Gondold végig a másik oldalt: az otthon kényelmétől távol tölti az ünnepet a vendéged, azért, hogy veletek lehessen. Mások ízlésére utalva, mások életritmusához és karácsonyi szokásaihoz alkalmazkodva. Talán nem is a vendéglátónak nehezebb? Örüljetek az együtt töltött időnek, mert még ha plusz kompromisszumokkal jár is, pótolhatatlan.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.