2019.07.11. 15:50:49 9572 293

A tésztafőzés titkai – 9+1 tipp, hogy tökéletes legyen a tésztád
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki hitte volna, hogy egy egyszerű tésztát is el lehet rontani? Hiszen csak bele kell önteni a zacskó tartalmát sós, forró vízbe, pár percig főzni, és már kész is. Mit lehet ezen elrontani? Hát, van mit! Boldogult tinikoromban én sem voltam a helyzet magaslatán.

Tészta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tészta

És megvallom őszintén, előfordul, hogy az a tészta most sem úgy sikerül, ahogyan azt szeretném. Mert túl ragadós lesz, túl puha, vagy éppen a kívántnál kicsit roppanósabb marad. Mi a tökéletes tészta titka? A lentiekből kiderül!

Végy egy edényt!

Vagyis, pontosítsunk: végy egy nagy méretű edényt! A tészta főzéséhez hely kell, hiszen a kevergetést nem lehet egy aprócska fazékban megejteni. Ezen kívül megfelelő mennyiségű vízre is szükségünk lesz, 10 dkg száraz tésztához 1 liter víz dukál, hogy tökéletes legyen a tésztánk.

Ne feledkezz meg a sóról!

Ha lehet, a víz megsózását ne hagyd ki! 10 dkg tésztához egy csapott evőkanál só kell. Fontos, hogy azután kerüljön a só a vízbe, miután a víz már felforrt, illetve keverd el az edény aljára lehulló „ízesítőt”.

Keverem, kavarom!

Hogy a tészta ne tapadjon össze, mindenképpen kevergesd főzés közben. Az olajat kihagyhatod a főzővízből, ugyanis a „zsiradékos” tésztára kevésbé jól tapad majd a szósz.

A puding próbája az evés

És a tésztáé is, vagyis inkább a kóstolás! A csomagoláson jelzett főzési idő letelte után kóstold meg a tésztádat, ha még túl kemény, 30 másodpercet főzd még, majd újra mehet a kóstolás.

És a főzővíz? Megy a levesbe?

Néhány evőkanállal tegyél a szószba, és forrald fel újra. Ha túl híg lett a szószod, ez a módszer kicsit sűrít rajt. Ha pedig nem szeretnéd, hogy a tésztád összeragadjon, a már leöblített tésztára is mehet néhány kanál a főzőléből.

Hideg vizet neki? Inkább ne!

Sokan főzés után azonnal leöblítik a már kész tésztát hideg vízzel. Pedig nem tanácsos! Ilyenkor leöblíted a tésztán lévő keményítőt, így a szósz nehezebben tapad majd rá.

Ha már elkészült

Fontos, hogy amint lehet, tálald is a még meleg tésztát. Tárolni a hűtőszekrényben tudod a maradékot.

Mielőtt nekiállnál a tésztának

Fontos, hogy a szósz még előtte készüljön el! A szósz nehezebben hűl majd ki, könnyebb melegen tartani, mint az elkészült tésztát.

Csak fogyasztás előtt

A szószt és a tésztát mindig közvetlenül fogyasztás előtt keverd össze. Tipp: egy nagyobb, előre melegített edényben keverd össze a tésztát és a rávalót. Így könnyebben összekeverik, a szósz jobban megtapad majd a tészta felületén.

Forrás: lecker.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...