2019.03.17. 15:30:37 7728 214

A szív-érrendszeri betegségek több nőáldozatot követelnek, mint férfit
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hazai általános egészségi állapot sajnálatos módon nem dicsekedhet valami fényes eredményekkel az EU-s szintek terén. Mindez több oknak is betudható, olyanoknak, mint: a sport (teljes) hiánya, az egészségtelen étkezés, a túlhajszolt élet, a káros szenvedélyeknek (dohányzás, italfogyasztás stb.) való élés, mindemellett pedig az egészségügyi rendszer hiányosságai, az orvosok és ápolók túlterheltsége és egyéb tényezők...

Szívbeteg diétája - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szívbeteg diétája

A Medifilter.hu szerint a magyarok betegség miatti elhalálozásának több mint felét (54 százalékát) a szív- és érrendszeri megbetegedések okozzák, amelynek keretében a fiatal korosztályba tartozó nők ennek a betegségnek betudhatóan távoznak az élők sorából a legsűrűbben.

Majdnem kétszer annyi nő hal meg egy szívrohamból való felépülést követően, mint férfi

A kimutatások szerint (ehhez lásd a Health Plans Providence adatait) kétszer több nő életét követeli a felépülés utáni egy éven belül a szívroham, mint férfiét. Ez azzal a sajnálatos okkal is magyarázható, hogy a nők hosszabb ideig képesek letagadni/bevallani (főként önmaguk és családtagjaik előtt) a tüneteket, vagy nem tudják/nem akarják felismerni a test jelzéseit…

A nők szívbetegséget jelző tünetei eltérőek lehetnek a férfiakétól

A „klasszikusnak” nevezhető szívroham-jelző tünet a mellkasi fájdalom és/vagy -nyomás észlelése, érzése, ám a nőknek lehetnek atipikus (és a klasszikus változatnál sokkal „finomabb”, „rejtettebb”) tünetei is, amelyek viszont ugyancsak erre a betegségre utaló jelzésekként léphetnek fel.
Az öt (általánosan elfogadott) ilyen nőknél jelentkező atipikus tünet lehet:

  • a fáradtság
  • légszomj
  • emésztési zavar vagy felső hasi fájdalom érzése
  • állkapocs vagy torokfájás
  • fájdalom egyik/mindkét karban…

A(z amerikai) szakértők azt tanácsolják, hogy amennyiben egy vagy több tünetet észlelünk (a fent említettekből) egyszerre, azonnal hívjunk mentőt, hiszen ilyen esetekben minden perc számít.

A dohányzás több mint megduplázza a nők szívinfarktus- és stroke kockázatát

A dohányzás káros mivoltáról már mindenki hallott, vagy maga is tájékozódott a témában. A Health Line.com egyik ide vonatkozó írása is megerősíti azt a kijelentést és orvosi tényt, mely szerint a dohányzás veszélyes az egészségre, hiszen semmi biztonságos összetevő nem található a dohányban (gondoljunk itt az olyan anyagokra, mint a nikotin, az aceton, a kátrány és a szén-monoxid). A belélegzett káros anyagok (a sokszor téves elképzelésekkel ellentétben) nem csak a tüdőt, hanem az egész szervezetet megrongálják. Többek között (!) az egész kardiovaszkuláris rendszerre is negatív hatást gyakorolnak. A nikotin gátolja a véráramlást, amely idővel (a véredények károsodása folytán) perifériás artériás betegségeket okozhatnak. Emellett:

  • emeli a vérnyomást
  • gyengíti a véredényfalat
  • növeli a vérrögöket és ezzel egyetemben a stroke kockázatát egyaránt.

A dohányzó ember nem csak önmagát veszélyezteti a rágyújtással, hanem a környezetéért egyaránt felelős, hiszen a másodlagos füstnek való kitettség ugyanazt a kockázatot rejti magában, mint elsődleges változata.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...