2015.02.02. 18:48:21 5376 45

A szex jobban fiatalít, mint bármelyik ránctalanító krém
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egészséges szexuális élet idős korban legalább ugyanolyan fontos, mint amikor fiatalok vagyunk, sőt, ha lehet akkor még fontosabb. Számos orvos és pszichológus rámutatott, hogy milyen egészségügyi és pszichés előnyökkel járhat, ha megőrizzük a szexuális életünket.

Fiatalító szex - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fiatalító szex

A brit Royal Edinburgh Kórház egyik vezető öregségi pszichológusa, Dr. Weeks a The Telegraphnak rámutatott arra, hogy a rendszeres szex lehet a legjobb dolog, amit fiatalságunkért tehetünk.

Tapasztalatai és kutatásai szerint azok, akik a mindennapjaik részének tartják az intim együttlétet akár öt-hét évvel is fiatalabbnak tűnhetnek a koruknál.

Minek köszönhető a szex fiatalító hatása?

Szex közben endorfinok szabadulnak fel a szervezetben, amit boldogság hormonnak is szoktak becézni. Ez a vegyi anyag egyfajta természetes fájdalomcsillapítóként is működik, csökkentheti a szorongást és segíthet az alvásban. A rendszeres ágy akrobatika serkenti a vérkeringést, ami jót tesz a szívnek is, ezenkívül szex közben növekedési hormonok is felszabadulnak, ami rugalmasabbá varázsolja a bőrt.

Dr. Weeks azt üzeni mindenkinek, hogy a szeretkezés egy jó dolog. Tessék levetkőzni azokat a sztereotípiákat, hogy a nyugdíjasok nem élhetnek nemi életet, mivel ez nem igaz. A szexuális elégedettség nagy mértékben hozzájárulhat az életminőség javulásához, és egyáltalán nem csak a fiatalok előjoga.

A doktor egyébként egy kutatást is végzett, amelyben nőket és férfiakat kérdezett ki a nemi életükről. Azt találta, hogy azok, akik fiatalabbnak tűntek a koruknál, átlagosan 50%-kal többször bújnak ágyba, mint a korukkal megegyező vagy idősebb külsővel rendelkező párok. Ez a 40-50 éves korosztályban heti három alkalom volt.

A rendszeres nemi élet egészségügyi és pszichés előnyei arra engednek következtetni, hogy a gyakori szeretkezés csökkentheti a korai elhalálozás kockázatát. Tehát, hajrá! ;)

Forrás: telegraph.co.uk

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...