2018.10.13. 18:14:21 9148 319

A szerelemről írt könyvet Müller Péter
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vallomás a szerelemről címmel jelenik meg hétfőn Müller Péter író új könyve, amelyben a József Attila-díjas szerző saját élményein keresztül járja körbe a szerelem misztériumát.

Szerelmes pár | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerelmes pár | Fotó: 123rf.com

"Az életem és a gondolataim összegezése ez a könyv" - mondta Müller Péter az MTI-nek adott interjújában, hozzátéve: minden írónak a saját élete a nyersanyaga, ezért a kötetben saját benyomásai, életélményei, tapasztalatai segítségével tekint végig a világirodalom fontos művein, a számára sokat jelentő szerzők alkotásain, költészeten, drámán, "kincskereső útja megtalált darabjain", hogy megértse, mi is az a szerelem, ami "nem alszik ki 62 éve már".

"Egy szerelmes ember vall ebben a könyvben a gondolkodásról, a világról, történelemről az Istenről, mindenről" - fogalmazott az író.

Müller Péter felidézte, hogy 19 éves korában szeretett bele későbbi feleségébe. Hozzá indult el egy nap, az 1956-os "forradalom poklában", de az út Zuglótól a belvárosig napokon át tartott, és végül nem is sikerült célba érnie, hiszen az egyik utcasarkon hátba lőtte egy katona. "Meg is haltam. Voltam a szellemvilágban és visszajöttem onnan. Ez az életem alapélménye, ettől vagyok spirituális, hogy számomra ez nem egy könyvben olvasott dolog, nem is egy hit, hanem egy megtapasztalt valóság. Voltam, visszajöttem, kétszer születtem" - hangsúlyozta.

Mint mondta, korábban sosem foglalkozott azzal, miért jött vissza, miért folytatta az életét, de jóval később, egy meditációban felidézte ezt az érzést, és rájött, hogy a szerelem volt az oka annak, hogy az életet választotta a nyugalmas túlvilág helyett.

Kiemelte, hogy amiben hatvankét éve él, az nem egy harmonikus, hosszú párkapcsolat története, hanem egy ugyanolyan szerelemé, amilyet 19 éves korában érzett.

A spirituális darabjairól, köteteiről is ismert szerző új könyve egyes fejezeteiben elemzi többek közt a szerelem szó eredetét, végigveszi a kapcsolatok spirituális, vallási, történelmi megjelenéseit, de ír a női minőségről és a szerelem irodalmi alkotásokban való megjelenéséről is.

"Ez a könyv egy nagy meditáció, összegyűjtve mindazokat, akik nekem az életemben sokat jelentettek, írók, irodalmi példák, sorspéldák, életpéldák, nagy titkos szerelmek története" - mutatott rá az író.

Müller Péter szerint azért kell a szerelemről és a szeretetről minél többet beszélni, mert az emberiség egy nagyon előrehaladott válságot él meg. "A válságnak abszolút tünete a szeretet eltűnése. Elidegenedtünk egymástól és az állatoktól, a természettől is. Rossz állapotban van az ember manapság, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy ha él még a parázs valakiben, akkor azt fújni kell, hogy abból láng legyen."

"Én élő egyenesben hallottam Hitlert, Sztálint, Rákosit, Horthyt, ott van mögöttem a történelem tapasztalata és ott van mögöttem az a csodálatos élményem is, hogy a lélek halhatatlan és a szeretet megszüntethetetlen és megtörhetetlen" - fűzte hozzá.

A Vallomás a szerelemről október 15-én jelenik meg a Rivaldafény Kiadó gondozásában. A szerző kötetét először a szlovákiai Galántán mutatja be és dedikálja október 16-án.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...