2017.11.02. 17:17:44 17647 362

A szagtalan műanyag dobozok titka
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A múltkoriban egy kellemetlen meglepetésben volt részem: fokhagyma „illatú” vörös szőlőt sikerült előállítanom akaratomon kívül. Hasonló előfordulhatott már veled is, amikor egy műanyag dobozkád bevette egy erős illatú étel szagát, majd továbbadta azt annak a következő fogásnak, ami utána belekerült. Hogyha történt ilyen veled is, hiába mostad el többször az edényt, akkor elő a jegyzetfüzetekkel, mert ezt kivédendő hoztam néhány praktikát!

Műanyag tároló dobozok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Műanyag tároló dobozok

Ha ételtől szagos a doboz…

Van néhány univerzális lehetőség a kezünkben, amikre te is biztosan gondoltál megoldásként. Ezek pedig nem mások, mint a jó öreg:

Szódabikarbóna

Öblítsd el a már üres dobozt hideg vízzel, mert a forró víz csak még jobban „beleégeti” a szagokat. Ezután jöhet csak a meleg víz, amibe egy jó evőkanál szódabikarbónát adtál. Áztasd egy éjszakán át a doboztetővel lezárva a műanyag edényt a szagtalanításhoz.

Ecet

A következő természetes szagtalanítónk az ecet. Hideg vízbe bekeverve öntsd a kezelendő dobozba, majd hagyd állni benne 3-4 órát. Amennyiben szükségesnek érzed, ismételd meg a folyamatot.

Citrom

A félbevágott citrommal való átdörzsölés is megoldást nyújthat a problémára.

Most pedig néhány meglepő módszert ismertetnék meg veletek:

Erős napfény

Ezzel a legegyszerűbb és legtermészetesebb megoldással csak az a gond, hogy szezonálisan, azaz leginkább nyáron alkalmazható. Méghozzá a következő módon: hagyd a nyitott dobozokat és a doboztetőket 1 napra a tűző napon. A szagok pedig eltűnnek.

Fagyasztás

Gondoltad volna, hogy az üres dobozok szagtalaníthatóak úgy is, ha a fagyasztóba teszed őket, és ott hagyod egy napra? Pedig így van!

Faszén

Egy jókora darabot a lezárt műanyag dobozban hagyva 1-2 napig eltüntethető a szag. Csak arra kell figyelned, hogy természetes anyagokból készülő faszenet használj, ami mentes az adalékanyagoktól.

A dohos szag megelőzésére

Amennyiben a szekrényben tárolás során kialakuló dohos szagokat szeretnéd kivédeni, nem kell mást tenned, mint kissé összegyűrt újságpapír darabokkal kitölteni az ételtároló dobozokat. A tetejét is tedd rá, hogy az újságpapír magába tudja szívni a nem kívánt nedvességet és szagokat. Több hely szükséges a tárolásukhoz így? Ez bizony így van, de valamit valamiért! Használat előtt azonban ne felejtsd majd el átöblíteni a tároló dobozokat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!