2017.11.02. 17:17:44 17651 362

A szagtalan műanyag dobozok titka
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A múltkoriban egy kellemetlen meglepetésben volt részem: fokhagyma „illatú” vörös szőlőt sikerült előállítanom akaratomon kívül. Hasonló előfordulhatott már veled is, amikor egy műanyag dobozkád bevette egy erős illatú étel szagát, majd továbbadta azt annak a következő fogásnak, ami utána belekerült. Hogyha történt ilyen veled is, hiába mostad el többször az edényt, akkor elő a jegyzetfüzetekkel, mert ezt kivédendő hoztam néhány praktikát!

Műanyag tároló dobozok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Műanyag tároló dobozok

Ha ételtől szagos a doboz…

Van néhány univerzális lehetőség a kezünkben, amikre te is biztosan gondoltál megoldásként. Ezek pedig nem mások, mint a jó öreg:

Szódabikarbóna

Öblítsd el a már üres dobozt hideg vízzel, mert a forró víz csak még jobban „beleégeti” a szagokat. Ezután jöhet csak a meleg víz, amibe egy jó evőkanál szódabikarbónát adtál. Áztasd egy éjszakán át a doboztetővel lezárva a műanyag edényt a szagtalanításhoz.

Ecet

A következő természetes szagtalanítónk az ecet. Hideg vízbe bekeverve öntsd a kezelendő dobozba, majd hagyd állni benne 3-4 órát. Amennyiben szükségesnek érzed, ismételd meg a folyamatot.

Citrom

A félbevágott citrommal való átdörzsölés is megoldást nyújthat a problémára.

Most pedig néhány meglepő módszert ismertetnék meg veletek:

Erős napfény

Ezzel a legegyszerűbb és legtermészetesebb megoldással csak az a gond, hogy szezonálisan, azaz leginkább nyáron alkalmazható. Méghozzá a következő módon: hagyd a nyitott dobozokat és a doboztetőket 1 napra a tűző napon. A szagok pedig eltűnnek.

Fagyasztás

Gondoltad volna, hogy az üres dobozok szagtalaníthatóak úgy is, ha a fagyasztóba teszed őket, és ott hagyod egy napra? Pedig így van!

Faszén

Egy jókora darabot a lezárt műanyag dobozban hagyva 1-2 napig eltüntethető a szag. Csak arra kell figyelned, hogy természetes anyagokból készülő faszenet használj, ami mentes az adalékanyagoktól.

A dohos szag megelőzésére

Amennyiben a szekrényben tárolás során kialakuló dohos szagokat szeretnéd kivédeni, nem kell mást tenned, mint kissé összegyűrt újságpapír darabokkal kitölteni az ételtároló dobozokat. A tetejét is tedd rá, hogy az újságpapír magába tudja szívni a nem kívánt nedvességet és szagokat. Több hely szükséges a tárolásukhoz így? Ez bizony így van, de valamit valamiért! Használat előtt azonban ne felejtsd majd el átöblíteni a tároló dobozokat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...