2018.02.17. 16:48:34 14518 451

A sampon titkos élete a háztartásban – 5+1 tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak olyan, kevésbé fontos háztartási cikkek, amiknek megvásárlásáról bizony könnyű elfeledkezni a hétköznapi rohanás közepette. Még szerencse, hogy számos termék kiváltható valami mással. Itt van például a sampon. Lássuk, mi mindenre jó még a hajmosás mellett?

Hajmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajmosás

1. Borotvahab kiváltásához

A sampon felhabosítva ugyanolyan jól működik, mint bármelyik bolti borotvahab. 2in1 sampont használva, vagy a samponhoz hajkondicionálót keverve extra hidratálást kaphat a bőr.

2. Folyékony szappan helyett

Csak töltsd fel a szappanadagolódat háromnegyedéig samponnal, majd adj hozzá vizet, és kissé keverd el. Ez a keverék így már használható is a kézmosáshoz.

3. Tusfürdő és egyéb „testre valók”pótlására

Kedvenc illatú samponod zuhanyzáskor vagy habfürdőként alkalmazva is kihúz a pácból, de spórolás céljából is használhatsz egy terméket többféle célra is. Sőt, testradírt is készíthetsz belőle, ha tetszés szerint egy adag sót vagy cukrot keversz bele!

4. Konyhai és fürdőszobai tisztításhoz

A konyhai zsírfoltok és lerakódások feloldásához és eltávolításához is tökéletes megoldás néhány kupaknyi a samponodból. Alkalmazd nedves ronggyal, hagyd egy kicsit rajt a szennyeződésen, majd mosd le a kosszal együtt. Szódabikarbónával keverve súrolószert kapsz. A fürdőszobai szennyeződéseket is segít eltávolítani az előző felhasználási mód szerint.

5. Felmosáshoz

Főként a linóleum és a kerámia burkolatok lesznek hálásak, ha néhanapján felmosol a kímélő samponoddal: Csak önts egy kis pohárnyit egy vödör meleg vízbe!

+1: Buborékfújó készítéséhez!

A takarítás után jár a móka neked is a gyerekek társaságában. Készítsetek retró buborékfújót és fújjatok sok-sok buborékot jól felöltözve az udvaron vagy az erkélyen! Ha elég hideg a levegő, a ki nem pukkant buborékok szépen meg is fagyhatnak.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...