2014.03.26. 23:40:08 4979 19

A rettegett állásinterjú
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az álláskeresés végtelennek tűnhet. A furcsán megfogalmazott álláshirdetések, a sok lehetetlennek tűnő követelmény és a várakozás idegőrlő lehet. Majd amikor végre eljutsz egy interjúig, leblokkolsz, és hülyeségeket beszélsz. Az is előfordulhat, hogy nem jut az eszedbe semmi és meg sem mukkansz.

Nehéz megállapítani, hogy melyik a rosszabb. Egy biztos: a karrierednek nem tesz jót. No de kivel nem fordult még elő ilyesmi?

10 dolog, amit ne mondj az állásinterjún!

Most viszont dőlj egy kicsit hátra, és kapcsolódj ki! Utána könnyebben megy majd a keresgélés is.

Íme, egy kis válogatás az angol humoristától Dan Clark-tól, hogy mi az, amivel biztosan kihúzod a gyufát az állásinterjún. (Természetesen tesztelgetni mindig lehet, szívesen vesszük az élménybeszámolókat.)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Milyen (új) készségekre van szükségük a gyermekeinknek a 21. században?

Vitathatatlan, hogy minden szülő azt szeretné, hogy a gyermeke az iskolában, majd felnőttként a magánéletében és választott munkahelyén egyaránt sikeres, boldog, kiegyensúlyozott legyen. A tanulási készségek fejlesztése segít a modern (munkakörnyezeti) elvárásokhoz való alkalmazkodásban.

Nagy egymásra találások a filmvásznon! – 4+1 film a romantika jegyében

Hol van már a bohókás április elseje, a kikelet, a mindig vidám húsvéti nyuszi? Elmúltak, elteltek, a tapsifüles pedig elugrált, hogy legyen ideje felkészülni a következő évre. Nekünk pedig maradt a tavasz, a virágillat, a madárcsicsergés, a pillangók a gyomrunkban és persze, a romantikus filmek.