2016.01.13. 09:37:41 11120 344

A rendezetlen otthon rossz hatással lehet egészségedre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gondoltad volna, hogy a sok kacat az otthonodban még az egészségedre is negatív hatással lehet? Pedig a kutatások szerint nemcsak a koncentrációt nehezíti meg, hanem egyéb káros hatása is lehet a polcokon sorakozó holmiknak, az ott felejtett tárgyaknak és elszórt dolgoknak.

Rendetlen otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendetlen otthon

Elmész otthonról, és ottmarad a kávés csésze mosatlanul a konyhapulton, illetve a szekrényből feleslegesen kivett ruhák a földön... Persze, amikor hazaérsz az az első, hogy ezt elmosogatod és a ruhákat is visszateszed a szekrénybe. Természetesen. Vagy nem... Vagyis inkább attól függ. Ne aggódj, mindenkivel előfordul, hogy a hétköznapokhoz tartozó rohanás miatt egy kicsit megcsúszik a lakás rendben tartásával, aztán jó esetben ezt hétvégén pótolja. De nem csak ezekről a rendetlenül hagyott dolgokról van szó.

Íme, 8 indok, hogy egyszer és mindenkorra megszabadulj a felesleges dolgoktól!

1. Stresszesebbnek érezheted magad

Mivel általában a nők úgy gondolják, hogy a ház rendben tartása az ő feladatuk, a túl sok rendezetlenül hagyott holmitól egyszerűen stresszesek lesznek, mivel a kuplerájt vereségként könyvelik el magukban. Az otthonodat bármikor olyanná varázsolhatod, amit igazán tudsz szeretni. Nem szükséges minden holmit megtartani, ne félj attól, hogy megválj a feleslegtől és ezáltal egyszerűbb legyen rendet tartani a házban.

2. Lehet, hogy emiatt eszel túl sokat?

A szakértők szerint a stresszre sokan evéssel reagálnak. Ha a rendezetlen otthonod miatt stresszesnek érzed magad, akkor simán hozzájárulhat a túlevéshez és így akár elhízáshoz is vezethet...

3. Fáradtabb lehetsz a kelleténél

Mivel a szervezeted több energiát használ fel a stressz leküzdésére, így már önmagában emiatt is fáradtabbnak érezheted magad. Ráadásul sokkal nehezebbé teszi a koncentrációt, eltereli a figyelmet, így több energia kell az információ feldolgozására.

4. Nehezebben hozol döntéseket

Mivel az agyi kapacitásod nagy részét elveszi az ezzel járó stressz, és a figyelem összpontosítása, és fáradtabb vagy, így előfordulhat, hogy többször hozol rossz döntést, mint egyébként tennéd.

5. Valószínűleg pénzbe is kerül

Ha a posta hegyekben áll, hajlamosabb vagy elveszíteni, elkeverni például a számlaleveleket, így később fizetheted be, vagy akár el is maradhat a fizetés, ami miatt végül kamatot kell fizetned. Vagy ha a kupleráj miatt nem találod az egyik kedvenc cipődet, körömlakkodat, táskádat és veszel egy extra darabot belőlük, pedig nem kellett volna, akkor is forintokban mérhető a kár.

6. Lehet, hogy ezért késel el állandóan?

Hányszor mérgelődtél már reggel azon, hogy nem találsz valamit, és indulnod kéne? A rendezetlen holmik miatt, akár a munkahelyedről is elkéshetsz, ami szintén nem olyan jó móka.

7. Kevésbé higiénikus a lakás

Ha a polc tele van csetreszekkel, a konyha pult pedig ki sem látszik a mosatlan edények alól, akkor gyakorlatilag ideális tanyát biztosítasz a különböző baciknak és kártevőknek. Egy telepakolt polcot, konyhaszekrényt nehezebb tisztán és higiénikusan tartani.

8. Balesetveszélyes!

Ha a földön hagyod este a levetett ruhát, másnap reggel vigyázz, nehogy eless bennük! Vagy ha egyre több gyertyatartóval, padlóvázával, virágtartó állvánnyal dekorálod a nappalit, szintén vigyázz, hogy ezek nehogy eldőljenek, összetörjenek és megvágd magad. Gyerekek vagy kis háziállatok társaságában nem túl biztonságos az ilyen környezet.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...