2021.05.04. 15:15:00 7314 224

A pórusaidat szűkítenéd, nem a büdzsét? Ez az, amit megtehetsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szépség iparága a tudománynak köszönhetően folyton fejlődik, emiatt újabb és újabb csodaszerek kerülnek elérhető közelségbe a szépülni vágyóknak. A bőrfelszín kiegyenlítésére tett kísérletek is mindig új erőre kapnak.

Arckezelés előtt és után - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arckezelés előtt és után

Az arcbőrön gyakran szabad szemmel is kiválóan látható kis kráterek a bőr kiszáradását megakadályozó olajat termelő, apró kis nyílások, amelyeket a legszívesebben jó messze száműznénk, de valójában szükség van rájuk az életben maradásunkhoz. Szóval barátkozzunk meg velük, ugyanakkor megpróbálhatjuk minimalizálni is a pórusainkat.

Mi határozza meg a pórusok méretét?

Mint a legtöbb fizikai tulajdonságunk esetében is, a genetika nagyon befolyásoló tényező. A bőrtípusunk meghatározásakor a szakember figyelembe veszi, hogy mennyire kiterjedt az az arcterület, ahol aktív olajmirigyek találhatók. Jellemzően a sokat emlegetett T-zónában. A zsíros bőrűek tehát valószínűleg tágabb pórusokkal rendelkeznek.
A másik fő szerepet játszó tényező az, hogy fiatal korunkban mennyi napsugárzás érte a bőrünket. Az éveken át folytatott napozás ugyanis kitágíthatja a pórusainkat! A napsugárzás hatására a pórusokat tartó elasztin és kollagén lebomlik, és a pórusok megnyúlhatnak.

Hogyan lehet minimalizálni a pórusainkat?

Elárulom a rossz hírt: ténylegesen sehogy sem lehet eltüntetni a szemünk elől a pórusainkat. Tehát a hideg vizes arcmosás sem a pórusainkat zárja be, csak a felesleges olajat távolítja el a bőrünkről. Viszont az elérhető, hogy kisebbnek tűnjenek, és kevésbé legyenek feltűnők. Ezt az elhalt hámsejtek hámlasztásával és a bőrszerkezet feszességének támogatásával érhetjük el.

1. A pórusokat tisztán kell tartani!

A szalicilsav és az alfa-hidroxilsav olyan hámlasztó összetevők, amelyek sok esetben bizonyítottak már a pattanások elleni küzdelemben. Ezeknek a készítményeknek a hatása azonban átmeneti, emiatt nem igazán hagyható abba a használatuk, ha szemmel látható eredményt szeretnénk elérni és megtartani.

2. Tápláld a bőrt!

Az A-vitamin egy nagyon fontos vitaminunk, származékai pl. a retinol segíthet a bőr megfelelő regenerálódásában. A kollagéntermelés eredményeként pedig a bőr erősebbé és feszesebbé válhat.

3. Alapozz, ha szükséges!

A tág pórusokhoz sokszor társul problémás bőr, emiatt érdemes úgy feltölteni pórusainkat a simább összhatás érdekében, hogy közben ne rontsunk bőrünk állapotán. A fényesedésre hajlamos bőrre olyan olajmentes, mattító alapozót használjunk, amely tartalmaz olyan összetevőt is, ami a pattanások kialakulása ellen javasolt. (Ennek ellenére sem ajánlott napi szinten alkalmazni ezeket a szépészeti cikkeket, hagyjunk inkább levegőzni a megtisztított bőrt!)

Kozmetikai póruskezelések

A fiatalosabb, egészségesebb bőr jobban visszatükrözi a fényt, ennek eléréséhez gyakran nem elég a saját otthoni arcápolási rutinunk, hanem professzionális kezelésekre is szükség lehet.

1. Kémiai hámlasztás vagy mikrodermabrázió

Az elhalt hámsejtek és az egyéb, pórusokat eltömő szennyeződések maximális eltávolítása az egyik legjobb módszer. A nagyobb hatóanyag tartalmú bőrradírozó készítmények alkalmazását azonban célszerű szakemberre bízni, gyémántfejes bőrcsiszoló kezelést is kozmetikusnál tudunk kérni.

2. Fénykezelések

Az IPL és a LED fénykezelések a bőr mélyére hatolva serkentik a kollagéntermelést. Ezek az eljárások fájdalommentesek, és a bőr felső rétegének károsítása nélkül hatnak.

3. Micro-Needling, avagy mikro-tűzés

Az apró tűszúrások nem csupán a kollagéntermelést segítik elő, de alkalmazhatók hiperpigmentáció és aknés hegek kezelésekor is.

Forrás: www.allure.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...