2017.09.23. 14:45:39 12403 352

A nők és a sör, mert ez nem csak a férfiak itala
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Javában zajlik az idei Oktoberfest, a világ talán legnagyobb népünnepélye, a sör (és a kolbász) főszereplésével. Ennek apropójából utánanéztünk néhány érdekességnek a mézszínű itallal és a női nemmel kapcsolatosan!

Barna sör - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Barna sör

Tudtad, hogy 200 évvel ezelőtt kizárólag nők készítették a söröket? …és a sörfőzéshez csak a komló nőnemű tobozvirágát gyűjtik össze! Így a férfiak jelentős részének kedvenc itala mondhatni a nőknek köszönhető.

Női sörfogyasztás

Tegyük félre azt a közhiedelmet, hogy úrinő maximum a szobanövények leveleit fényesítgetheti sörrel! Miért ne fogyaszthatnád mértékkel - és nőies módon, ha megszeretted az ízét?

Tehát nem üvegből, hanem kecses pohárból bátran fogyaszthatod baráti társaságban és a vacsora asztalnál szintén. Legyen az akár lager vagy pils, fiatalos, frissítő jellegű vagy markánsabb íz világú, minden hölgy megtalálhatja az ízlésének és hangulatának megfelelőt a sörök között is.

Női sörök

Igen, igen, a feministák nagy bánatára készülnek kifejezetten nők számára megalkotott sörök is, amiknél a különleges ízesítés, a szlogenek és a csomagolás együtt támadnak az érzékszerveinkre.

Manapság épp a legújabb, cseh recept alapján kidolgozott és mini pezsgőkről mintázott üvegű az, amelyik botrányt okozott. A termék alkoholmentes és szűretlen, igazi csajos sör.

Magyarországon ez a termékkör egyelőre kimerül abban, hogy a nyári frissítőnek szánt italokat gyümölcsösebb karakterrel ruházzák fel, maximum még a citrusokkal megtámogatható Coronitát sorolnám ide. Ám külföldön tényleg gyártanak úgynevezett „Gold Bier” kategóriájú söröket, amiket szándékoltan nőknek szánnak.

Lengyelországban 0,1%-os alkoholtartalmú, különleges ízesítésű sörkülönlegességek kaphatóak, mint például guajava és menta, Pina Colada vagy kávéval ízesített. A visszajelzések alapján sikeresek ezek a termékek. Te megkóstolnád?

A német piacon régebb óta jelen vannak a lágyabb ízű, 1% alkoholtartalmú és trendi dizájnnal jellemzett, gyógyszertárakban kapható (!) wellness sörök. Nyugtató hatású citromfüves, koleszterinszintet kiegyensúlyozó és immunerősítő hatású zöld teás is akad közöttük. Ez elég egészségesnek hangzik, nem?

A sör és az egészség

Foszfor, vas és kalcium tartalmának köszönhetően azok a sörök egészségesebbnek mondhatóak, amelyek nem tartalmaznak mesterséges tartósítószereket. A megfelelő fajtát választva hozzájárulhatsz a szív-és érrendszeri betegségek, és akár a csontritkulás megelőzéséhez is, ami utóbbi ugye kifejezetten női kórság. A kulcs a rendszeres - ezzel nem azt akarjuk, hogy az alkoholizmus felé forduljatok -, és a mérsékletes sörfogyasztás. A még jótékony mérték pedig nőknél napi 10-20 gramm alkohol, ez sörbe „átszámítva” heti 3 alkalommal 350-400 ml.

Ne felejtsük el azt sem, hogy a malátás italokat tejszaporítónak tartották régen és még ma is, nem véletlen, hogy az egyik alkoholmentes, malátás italt a baba-mama részlegen is megtaláljuk egy-egy boltban. Persze minden sör tejserkentő, de azért a biztonság kedvéért maradjunk a mentes változatoknál.

Forrás: sorszovetseg.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...