2018.08.28. 11:32:45 10082 285

A népszerű aperol spritz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyugodtan állíthatjuk, hogy manapság csak az nem hallott erről az üde – egyesek szerint túl élénk – narancssárga színű italról, aki bunkerban él. Na jó nyilván nem, de az tény, hogy reneszánszát éli és rendkívül népszerű itallá vált, amit szinte lehetetlen kikerülni, ha nyáron bármelyik vendéglátó egységben látogatást teszünk.

Aperol spritz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aperol spritz

Rövid története

Az olasz gyökerű Aperol ital gyártása már 1919-ben elindult, de az igazi áttörés valamikor az 1950-es években következett be, ekkor kezdett terjedni kevert, „lazított” változata, és vált közkedvelt itallá. Az olasz céget 2003-ban szerezte meg a Gruppo Campari, innentől kezdve gyakorlatilag megállíthatatlanul hódította meg a kesernyés, aromás ital a világ bulipiacát.

Felhasználása

Népszerűsége, könnyed felhasználhatósága köszönhető viszonylag alacsony – 11%-os – alkoholfokának. Kesernyés íze szinte adja magát, hogy különböző kiegészítő italokkal remek, szopogatnivaló koktélt kavarjunk belőle. És tényleg, nyári estéken az öblös pohárban a kocogó jéggel az egyik legjobb ital.

Hogyan készítsük

Természetesen ezer és egy recept létezik és kering a köztudatban, az alapvető összeállítási módja a következő:

végy:

  • 3 rész proseccot
  • 2 rész Aperolt
  • 1 rész szódaspriccet
  • némi jeget
  • és narancsszeleteket.

Szofisztikált fogyasztók némi narancshéj olajjal megkenegetik a pohár szélét, de nyugodtak lehetünk afelől, hogy mindenféle hókusz-pókusz nélkül is remek nyári italt tudunk varázsolni magunknak egy lazítós estéhez.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...