2015.10.18. 08:23:29 8413 210

A nehéz napok előtt – Ételek, melyek enyhítik a PMS tüneteit
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Puffadás, has-, hát-, esetleg fejfájás, szörnyű hangulat, és biztos, hogy ilyenkor következik be a hónap legdurvább veszekedése, csakhogy a kedvesed is tudja: közelednek azok a bizonyos nehéz napok. Hogy enyhítsd ezeket a szörnyű perceket, figyelj: nem mindegy, hogy mit eszel!

PMS - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com PMS

Talán nem minden élelmiszer nyeri el a tetszésedet, de azért érdemes csemegézni a listán felsoroltakból, hiszen enyhíthetik a PMS, vagyis a premenstruációs szindróma kínzó tüneteit.

Kelkáposzta

No, biztos nem ez lesz a kedvenced a felsorolásból, de meglehet, a kellemetlen tünetek enyhítése miatt bevállalsz belőle egy-egy fogást, falatot. A kelkáposzta, magas A-vitamin tartalmának köszönhetően megregulázza az amúgy tomboló hormonjaidat. Sőt, a benne lévő ballasztanyagoknak köszönhetően még az emésztésednek is jót tesz. Mert bizony a gyomrod, beleid nincsenek épp csúcsformában a menstruációd előtt.

Lazac

Nem mondjuk, hogy ebből a különlegességből minden nap kerül az asztalra, de ha valamikor lazac-napot tartanál, lehetőleg a nehéz napok előtti időszakra időzítsd. Rengeteg D-vitamint tartalmaz, ami nemcsak egészséges, de a béka hátsója alatt lévő hangulatodnak is jót tesz. Továbbá a lazacban található omega-3 zsírsavak és a B6-vitamin szintén jókedvre deríthet és javíthat az ingerlékenységeden.

Zab

Reggelire egy kis zabkása, házi készítésű zabkeksz, esetleg egy kis zabpehely a joghurtodba? Amúgy is jót tesz ez a finom gabona, de a PMS idején szinte csodákra képes. A benne lévő B6-vitamin és magnézium segít szervezetünknek a dopamin és szerotonin előállításában, melyek a vidám hangulatunkért felelősek. Ezen felül az egyéb vitaminok és ásványi anyagok segítenek az fejfájás leküzdésében.

Natúrjoghurt

Az, hogy a benne lévő kalcium, fehérje, B-vitamin jót tesz az egészségünknek, a tejsavbaktériumok pedig erősítik az immunrendszerünket, nem titok már évezredek óta. De a PMS alatt tapasztalt gyengeséget is sikerülhet leküzdenünk egy-egy pohárka natúrjoghurttal.

Napraforgómag

Tisztességes nevén: szotyi.:-) Ki hitte volna, mennyi erő van ezekben a kis magokban! Egy marék szotyola elmajszolása segít csökkenteni a menstruáció előtti és alatti fájdalmakat. A benne található E-vitamin segít kontrollálni a prolaktin hormon szintjét, mely a feszülő cicikért és a görcsökért felelős.

Ananász

Ez a finomság olyan fontos anyagokkal látja el testünket, mint a kálium és a mangán. Segít legyőzni a morcos hangulatot, de felveszi a harcot a puffadt „poci” ellen is.

Kamillatea

Néhány csésze naponta, és görcsoldó hatásának hála, máris könnyebb az élet a menstruáció előtt és alatt.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...