2016.04.07. 20:16:21 11584 369

A narancshámozás a mumusod? Akkor ezt látnod kell!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretem a narancs ízét, illatát és azt is, hogy olyan egészséges, viszont utálom meghámozni. Tudom-tudom, a lustaság! :) Azért ne felejtsük el, hogy a legpraktikusabb ötletek gyakran születnek lustaságból. Amikor azon gondolkozik az ember, hogy hogyan is lehetne valamit még gyorsabban, még fájdalommentesebben megoldani. Nos, ez a narancshámozó módszer is ilyen!

Narancs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Narancs

Lehet, hogy ezzel a házi praktikával nekem is gyakrabban támad majd kedvem a narancshoz? :) Meglátjuk... Mindenesetre jó, ha van plusz egy módszer a tarsolyunkban. Lássuk!

Tudtad, hogy a narancshéjat többféleképpen is felhasználhatod? Nézd: Azok a csodás citrusok - Így használd fel a héjat!

Tartsd meg a hártyát!

A gerezdek közti hártyák bioflavonoidjai lényeges szerepet töltenek be antioxidánsként is, de emellett a C-vitamin hatását is fokozzák, gátolják annak lebomlását, vele együttműködve erősítik a hajszálerek falait.

További érdekességek a narancsról>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.