2021.03.20. 11:02:41 7453 202

A nagy tesó árnyékában – Dolgok, amit tényleg csak a kisebb testvérek érthetnek és élhetnek meg
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába van nekem is testvérem, valahogy nem igazán gondolkoztam el ezen a kistesó-nagytesó dolgon. Amíg úgy igazán kiütköztek a korból (is) fakadó különbségek, nem volt kedvem ezen filozofálgatni. Felnőttként pedig bizonyos szempontból jelentőségét veszíti az a néhány év korkülönbség.

Testvérek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Testvérek

Hogy mikor is kezdett el foglalkoztatni ez a téma? Hát a saját, kisebb gyerkőceim megszületésekor. Mert nem egy dolog kapcsán mondtuk azt a férjemmel az idősebbik gyermekünkre: de hát ő a nagyobb, az idősebb, az első.:-)

Természetesen minden szülő igyekszik igazságosan nevelni, szeretni minden gyermekét, ám vannak természetes dolgok, folyamatok, melyeken minden testvér átesik. Nézzük, mik azok, amiket csak a másod-, harmad-… szülöttek érthetnek meg!

A nagytesó kinőtt ruháit hordani menő!

Legalábbis egy bizonyos életkorig.:-) Szinte látom magam előtt, ahogy az öcsike büszkén feszít bátyja egykori pólójában. Hasonló a helyzet lánytesók esetén is. És persze, eljön az idő, amikor a kisebb is öntudatára ébred, lesz saját egyénisége, és a menő már nem is lesz annyira menő.

Mindig a nagytesóé a nagyobb falat

Süti vagy csokiosztás esetén biztos. Hiszen ő a nagyobb, több energiára van szüksége. Hát, egy ideig ez még akár igaz is lehet. Aztán megnő a kisebbik is és borul minden.:-)

Nagyobb gyerek, nagyobb szoba

Természetes, hogy szobák esetén is a nagyobb tesóé a nagyobb alapterület. Ahogyan az is, hogy ha két kisebb tesó van, a két picur kerül egy szobába, a nagyobb marad külön.

A falazás nagymesterei

Vitázzanak, veszekedjenek bérmennyit, ha segítség kell, az igazán jó testvérek biztosan számíthatnak egymásra. Nincs ez másként akkor sem, ha falazni kell a másiknak. Mondjuk, ha a báty vagy nővér nem egészen arra a helyre ment, ahova azt a szülőknek mondta. A kisebb testvér biztosan megőrzi a nagyobb titkát.

A szülők is edződnek

Azt nem mondom, hogy minden helyzettel találkoznak a szülők már az első gyermeknél, de sok mindenben megedződnek, az biztos. A kistesók pedig jó esetben egy sokkal nyugodtabb, kevésbé „parázós” szülőpárost kapnak majd.

Később is jól jöhet

Ha valamit megtanulnak a kisebbek a nagyobbaktól, az az érvelési technika. Kezdetben a szülőkkel (és a nagytesóval… haha:-)) szemben kamatoztatják majd, de később az élet egyéb területén is jól jöhet.

Ötlet: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...