2018.08.04. 16:32:02 11509 313

A munkahelyi románc pszichológiája
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Játszunk egy játékot! Számold össze szépen sorban, hogy napi hány órát töltesz el az adott személyekkel: Házastársad, szerelmed? Gyermeked? Legjobb barátnőd? Közvetlen munkatársad? Igen, valószínűleg te is több órát töltesz együtt a munkatársaiddal, mint bármelyik szeretteddel. De ebből mire is következtet a pszichológia tudománya?

Szex - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szex

1. Több együtt töltött idő = mélyebb ismeretség

Biztosan van olyan személy a munkahelyeden, akivel szorosabb kapcsolatot ápolsz. Kibeszélhetitek egymással a munkaügyi illetve a személyes gondjaitokat is, és stresszes helyzetben egymás támaszai lehettek.

Ha ez a személy ellenkező nemű, akkor nem árt felállítani magatokban a korlátokat. Ez egy optimális munkatársi kapcsolat, baráti viszony vagy netalántán mélyebb érzelmek?

Szerelem könnyen kialakulhat a munkatársunk irányába, hiszen lehetőségünk adódik megfigyelni, hogyan viselkedik más emberekkel, miként reagál a különböző élethelyzetekre.

2. Miért marad gyakran titokban a munkahelyi viszony?

A munkahelyen szövődő érzelmi vagy szexuális jellegű kapcsolatokat az érintettek leggyakrabban megpróbálják titokban tartani. A legtöbben attól félnek, hogy emiatt elveszíthetik az állásukat, míg mások a munkahelyi kényelmetlenségek és pletykák elkerülése miatt titkolóznak.

A magasabb pozícióban lévők pedig szakmai hírnevüket védik. Csak amennyiben bebizonyosodik, hogy a kapcsolat hosszú távon, zökkenőmentesen működhet, következnek be az önleleplezések.

3. A munkahelyi románcok buktatói

Ha az egyik fél mást akar, mint a másik: Nehéz pontosan felmérni, hogy az ellenkező nemű munkatárs jó barátként, vagy potenciális partnerként tekint-e ránk. Akarjuk egyáltalán viszonozni az érzéseit? Esetleg a mi viselkedésünkbe lát bele többet, mint amit mi érzünk? Mindegyik eshetőség kényes munkahelyi helyzeteket teremthet nekünk.

A vállalat által generált közös érdekek félrevezethetőek lehetnek, és sok esetben a munkahely falain kívül töltött idő a kapcsolat gyilkosává válhat. Vannak olyan személyek, akik inkább bele sem vágnak ilyen viszonyba és elfojtják érzelmeiket, mivel attól félnek, hogy a zátonyra futó kapcsolat elviselhetetlen légkört hagyna maga után a munkahelyen.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...