2021.10.28. 17:15:00 8401 257

A muffin unalmas? Csokival és aszalt gyümölcsökkel palacsinta formában nem lesz az!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A muffin már a könyökünkön jön ki, de nincs kedvünk a sütő mellett állni a palacsinta mellett sem. Mi lesz az édesszájú családtagokkal ilyen esetben? Gondolj egy merészet, mint ahogyan azt a recept megalkotója tette, és ötvözd a két finomságot egyetlen desszertben!

Aszalványok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aszalványok

Az alaprecept, vagyis a tészta fő hozzávalói ismeretében számtalan változatban elkészíthető ez a remek recept. A csoki és a gyümölcs szabadon kicserélhető a család aktuális kívánsága szerint bármilyen diófélére vagy aszalványra.

Muffin-palacsinta

Hozzávalók 12 db-hoz:

250 gr liszt
1 cs. sütőpor
2 ek. porcukor
1 tk. só
2 tojás
4 ek. olvasztott vaj
2,5 dl tej
vanília aroma csokidarabok
aszalt vörösáfonya

Elkészítése:

  1. Egy közepes tálba keverjük el a kimért lisztbe a sütőport és a porcukrot, majd tegyünk hozzá egy teáskanálnyi sót is.

  2. Verjük fel a tojásokat és adjuk azt a száraz hozzávalókhoz, keverjük bele egy habverő segítségével a tészta alapba a tejet és a vajat is. Végül belekerülhet a vanília is!

  3. A tésztát muffin formákba töltjük, és a tetejére nyomkodjuk a csokidarabokat és a vörösáfonyát.

  4. A muffin-palacsintát a 170 fokra előmelegített sütőben negyed óra alatt készre sütjük. Igaz, hogy nem lapos és megtölteni sem kell, mint a rendes palacsintát, de ugyanolyan gyorsan el fog tűnni a tányérról, mint az :-)

Forrás: www.nagyszuloklapja.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...