2023.02.16. 12:15:00 6335 249

A mindenkit foglalkoztató téma: Időutazás a filmvásznon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az időutazás olyan izgalmas téma, amely már-már kimeríthetetlen témát szolgáltat nem csak a regényírók, de a filmkészítők számára is. A múltba történő visszatérés a legkedveltebb feldolgozási forma, de a képzeletbeli időkapukon és időgépeken keresztül a filmek szereplőinek vezetésével a távoli jövőbe és idegen galaxisokba is ellátogathatunk.

Misztikus kapu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Misztikus kapu

A kutatók szerint az idő, akárcsak a többi térdimenzió, hajlítható! Szinte felfoghatatlan információ ez a hétköznapi emberek számára, de szerencsére az újabb filmes alkotások egyre tudományosabb alapokon nyugszanak, így talán kicsit közelebb kerülhetünk az időutazás elvi elgondolásához. Aki azonban a könnyedebb szórakozás híve, nézhet korábbi, kevésbé magyarázós filmeket is a témában.

Időutazásról szóló filmek

Frekvencia / Frequency (2000)

Bizonyára te is mindent megtennél azért, hogy egy szeretted életét megmentsd, amennyiben módodban állna. Éppen így van ezzel John (James Caviezel) is, aki tűzoltó életapját szándékozik figyelmeztetni a veszélyre, és ehhez az időutazás segítségével jut el a múltba. A történések megváltoztatása azonban szörnyű kihatással lesz a jövőre nézve.

Ház a tónál / The Lake House (2006)

Mit tennél, ha kiderülne, hogy az az ember, akibe a levelei alapján beleszerettél, két évvel korábban él, mint te? A történet központi helyszíne egy tóparti ház, és annak postaládája, meg az a vágy, hogy végre személyesen is találkozhassanak. Amikor a megoldás felsejlik, nem várt akadály kerül Kate (Sandra Bullock) és Alex (Keanu Reeves) útjába.

A forrás / The Fountain (2006)

Elképesztő utazás évszázadokon át, hogy a halál se érhessen nyomába: A főszereplő férfit (Hugh Jackman) számtalan érdekes foglalkozás űzése során láthatjuk újra és újra, ahogy az időben újabb és újabb korba ugrik, hogy feleségének (Rachel Weisz) tett ígéretét teljesíteni tudja. Vajon az inkák kincsének kutatása és az űrkutatás között milyen kaland vár ránk még nézőkre is?

Éjfélkor Párizsban / Midnight in Paris (2011)

Előfordul, hogy egy jegyes párról (Rachel Adams és Owen Wilson) még a házasságkötés előtt kiderül, nem illenek egymáshoz. Az ellentétes személyiségű emberek egy párizsi látogatás alkalmával még inkább szembesülnek különbözőségükkel. A férfi azonban véletlenül felfedezi, hogy éjfélkor egy kétlovas bérkocsiba szállva a kedvenc korszakába juthat vissza.

Forrás: www.port.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...