2023.04.19. 15:27:00 6857 240

A „megtorpanás” művészete: Így szakíts időt a mostban lenni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma adomány. Becsüld a jelent, mert jót jelent!” hangzik el a Kung Fu Panda című animációs filmben, és mennyire igaz! Honnan is tudhatnánk, mit hoz a jövő?

Naplemente kiélvezése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Naplemente kiélvezése

„Legtöbbször vagy a múlton rágódunk, vagy a jövőn szorongunk. De minek? Az élet a jelenben zajlik! És mégis, abszurd módon tartósan a jelenben maradni a legnehezebb.”
Al Ghaoui Hesna

Hová rohansz?

Olyan, mintha be lennénk oltva az élet igazi élvezete ellen, és most nem a hedonista jellegű kikapcsolódásra gondolok. Állandóan a következő célok megvalósításán dolgozunk, és amikor elérjük azt, akkor nem tudjuk kiélvezni és megünnepelni a pillanatot és az elér eredményeinket.
Olyan szomorú, amikor egy pár hosszú évek küzdelmei után a gyermekáldás csodájával találkozik, majd kis idő múltán agyon hajszolja magát olyan, tévesen elengedhetetlennek hitt tárgyak megszerzésének céljából, amik helyett a gyermeknek sokkal inkább egy ölelésre és tényleges figyelemre lenne szüksége. A megtorpanás kifejezés sem bír negatív jelentéssel olvasatunkban, hiszen éppen azt a célt szolgálja, hogy észrevegyük azokat a jó dolgokat, amelyek már körbevesznek bennünket. Az örömteli élményekkel történő feltöltődés pedig sokkal nagyobb lendületet tud adni, mint az, amikor maratonfutóként végig rohanunk az életünkön!

Agyalás helyett érezz!

A jelenben élés művészete arról szól, hogy például mosogatás közben nem az jár a fejünkben, mennyi dolgunk van még lefekvésig otthon, hanem érezzük a kézfejünkre folyó vizet, és ujjaink alatt a szivacs meg a mosogatni valók különböző anyagát.
Tudatosan jelen lenni azt jelenti, hogy gondolataink nem járnak előrébb a testünknél és az éppen végzett cselekedetnél.

„Amikor lehangolt vagy, a múltban élsz. Amikor aggódsz, a jövőben élsz. Amikor békében vagy, akkor élsz a jelenben.”
Lao-ce

A most konkrétan nem egy adott pillanat!

Mindig most van, és sosincs most. Amint rá gondolsz vagy kimondod a most szócskát, máris egy másik mostba kerültél. Tehát nem várja el senki sem a másiktól azt, hogy ébren töltött ideje 100 %-át azon görcsölve töltse, hogy mi történik éppen akkor!
De olyankor, amikor valójában semmi tétje nincs annak, hogy min gondolkozol, akkor inkább ne pörgesd túl magad! Amikor csak úgy bele tudunk süppedni a valóságba, az nagyon meditatív hatású lesz elménkre és teljes valónkra nézve.

Idézetek forrása: citatum.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...