2022.03.18. 17:08:48 8495 274

A mandalák titka
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már évezredek óta használják a japánok, a tibetiek és az indiaiak is a szemet gyönyörködtető, lelket nyugtató körkörös ábrákat, azaz a mandalákat. De mit is tudnak ezek a varázslatok képek, azon túl, hogy gyönyörűek?

Mandala - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mandala

A kör illetve elmével kapcsolatos jelentésű mandalákat már több ezer éve alkalmazzák a jógik meditációjuk elmélyítéséhez. A buddhizmus és hinduizmus hívei a világegyetem (univerzum, kozmosz, világmindenség) és a különböző istenségek ábrázolására alkalmazzák. Maga az elkészítése is segít a meditatív állapot létrejöttében, már az is felér egy lelki gyakorlattal.

Azt vallják, hogy a mandalák végigkalauzolják a vallás gyakorlóját az univerzum kialakulásában. Ahogy belépünk a mandalába, és egyre inkább a középpont felé haladunk, végigjárhatjuk az utat a szenvedéstől a boldogságig.

A mandaláknak tipikus mintái és színei vannak, közös bennük a körkörös ábrázolás is.

Gyakori mandala szimbólumok

Nyolc küllővel rendelkező kerék

A kerék körkörös jellege a tökéletes világegyetem művészi ábrázolása. A nyolc küllő, a buddhizmus nyolcszoros útját, a felszabaduláshoz és az újjászületéshez vezető gyakorlatok összefoglalását jelenti.

Harang

A harang az elme kinyílását és kiürítését jelenti, ami lehetővé teszi a bölcsesség beáramlását.

Háromszög

Felfelé nézve a háromszögek cselekvést és energiát, lefelé nézve pedig a kreativitást és a tudásra való törekvést képviselik.

Lótuszvirág

A buddhizmus szent szimbóluma, melynek szimmetriája az egyensúlyt ábrázolja. Ahogy a lótusz a víz alól a fény felé jut, ugyanúgy érheti el az ember is a lelki ébredést és a megvilágosodást.

Nap

A modern mandala minták népszerű alapja. A napok általában az univerzumot képviselik, gyakran az élethez és az energiához kapcsolódó jelentéseket hordozva.

Forrás: teaktrade.hu

A mandala színeinek jelentése:

– Fehér: megkönnyebbülés, tökéletesedés, együttérzés, nyugalom.
– Fekete: titok, megérzés, belátás, újjászületés.
– Szürke: lelki gyógyulás, szelídség, szeretet, hűség.
– Sárga: barátságosság, fogékonyság, természet, intelligencia.
– Kék: elégedettség, ellazulás, harmónia.
– Tűzpiros: rettenthetetlenség, hatalom, változás, szerelem.
– Bíbor: emberszeretet, idealizmus, bölcsesség.
– Rózsaszín: érzékenység, a "belső" gyógyulása, egyetemes gyógyulás.
– Narancs: önkontroll, vitalitás, becsvágy, megérzés.
– Zöld: növekedés, bizalom, kapcsolat, gyógyulás, nyugalom.
– Barna: földközelség, stabilitás, tudatos kötődés a környezethez.
– Ezüst: érzékfölötti, természetfölötti képességek, áradó érzelmek, jólét.

Forrás: wikipedia.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...