2016.05.16. 12:52:43 9773 313

A mágikus kis kefe – Avagy mire jó még a fogkeféd a szépségápolásban?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minimum 1 tartalék fogkefe mindig van otthon, ha esetleg vészhelyzet lenne, és az éppen használatban lévőt be kellene fogni egy kis házimunkára. Például a használt fogkefét rendkívül jól lehet alkalmazni a mosógép mosószeres tartályának tisztítására. Az újat meg fogmosásra… és vagy még 1000 féle dologra.:-)

Fogkefe - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogkefe

Mert ez az aprócska kefe nem csak a fogaid csillogóvá varázsolására alkalmas, de a szépségápolás más területein is jól jöhet.

Fogkefe, mint „fodrászkellék”

Ha copfba fogod a hajad, előfordul, hogy az apróbb szálak szanaszét állnak a fejeden. Ilyenkor jól jön egy hajlakkal befújt fogkefe, amivel könnyedén lesimíthatod a rakoncátlan szálakat.

Ha a barnítókrém nem csak a bőrödön landol

Ha a nadrágodra, ruhádra kerül a színes krémből, csupán annyit kell tenned, hogy egy csésze meleg vízben elkeversz egy fél csésze citromlevet és egy evőkanál sütőport, majd a „szert” egy fogkefe segítségével óvatosan felviszed a foltra. A végén természetesen leöblíted.

Vékony hajszálakra

Ha vékonyka, „erőtlen” hajszálakkal áldott meg a sors, de egy kis tupírral dobnál a dolgon, jó szolgálatot tehet számodra egy fogkefe. Fújj a kefére egy kis hajlakkot és ezzel alulról fésüld a tincseidet a kívánt irányba.

Tisztítsd meg a hajszárítód

A hajszárító apró rései, főleg a hátsó rész könnyen beporosodhat, így kevésbé működik majd hatékonyan. A port ezekből a részekből egy fogkefe segítségével távolíthatod el.

Vészhelyzet esetén

Ha nyaralásra nem vittél magaddal körömkefét, a fogkeféd ilyenkor is jó szolgálatod tehet – persze, utána már nem használhatod eredeti funkciója szerint…

Mindent a csókos ajkakért

Ha úgy érzed, kicsit nem árt felfrissíteni ajkaid bőrét, radírozd át a fogkeféd segítségével. Nedvesítsd be a sörtéket és gyengéden dörgöld át velük a szádat.

Távolítsd el a felesleget

A körömágy bőrét levágni nem éppen szerencsés, ám azt sem szeretjük, ha ott éktelenkedik a körmünkön. Ha manikűröshöz most épp nincs időd elmenni, csak tégy egy kis körömolajat a körömágy bőrére, hagyd hatni és a kefével gyengéden töröld át.

A maszatos pillák ellen

Megesik, hogy a nagy sietségben kissé elcsúszik a kezedben a szempillaspirálod keféje és egy jókora csomót hagy a szempilláidon. Ilyenkor lehet életmentő egy fogkefe! Csak simítsd végig a pilláidon a kis sörtéket, ami szépen felfogja a felesleges festéket és ezzel még igézőbbé varázsolja szemeidet.

Fogkefe a szemöldöködre?

Pontosan, a rakoncátlankodó, folyton másfelé hajló szemöldököd csak simítsd át egy fogkefével. Máris tudják, hol a helyük!:-)

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában