2016.04.04. 15:11:37 10335 302

A lenyűgöző Toszkána
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Toszkána úgy él milliók képzeletében, mint a földi harmónia megteremtésének egyik lehetséges színhelye. A valóságban, irodalmi alkotásokban és filmekben elvágyódó európaiak és amerikaiak keresik és találják meg önmagukat Itália közepén. Vajon mi ennek az oka?

A lenyűgöző toszkán táj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A lenyűgöző toszkán táj

Az a különleges földrajzi egység, amely a ködös hegyektől a napfényes tengerig, az emberléptékű városoktól a szelíd lankákig mindent magába fogad? Az a megfoghatatlan szellemi közeg, amely Toszkánát nemcsak az olasz nyelv, hanem a reneszánsz bölcsőjévé is tette, ahol a tudásvágy, a szépség keresése, a korlátokat nem ismerő kreativitás szimbiózisban él a mediterrán derűvel? Vagy azaz atmoszféra, amelyben az idősíkok egymásba csúsznak, és könnyedén átsétálhatunk a középkorból a 21. századba, hogy miközben ámulunk letűnt korok pazar emlékein, megérint bennünket a mai toszkán emberek elpusztíthatatlan életszeretete, amely még az ételek, italok ízét is áthatja?

A negyed Magyarországnyi, 3,8 millió lakosú tartomány, amely közel hét évszázadon át önálló egység volt, saját történelmi és szellemi identitással (olyannyira, hogy sokan ma is szinte önálló nemzetnek tekintik), Firenze, Siena, Pisa, Lucca, Arezzo, Fiesole és San Giminiano mellett számos kisebb, a külvilág által még fel nem fedezett gyöngyszem örökségét őrzi, azon helyek közé tartozik a világban, ahová nem elég egyszer, sőt, kétszer, háromszor sem elmenni. Ember és Természet közös remekműve Toszkána, amelynek a legkisebb részletében is várhat bennünket meglepetés, életre szóló élmény, hogy újabb és újabb visszatérésre ösztönözzön. Olyan tájra érkezünk, ahol a legpontosabb útikalauz is kevés, ahol legalább olyan szerepet kapnak utazásunk során a „toronyiránt” való séták, a spontán felfedezések, mint a nagy műgonddal kidolgozott, „percre pontos” programok.

Toszkána, TerrapilleToszkána, Terrapille

10 dolog, ami tetszett

 1. A kisebb városok, mint pl. Lucca és Voltera

 2. Az egyedisége, a hangulata

 3. A kiemelkedő kulturális és gasztronómiai kínálat

 4. Az eldugott, felfedezésre váró hegyi falvak

 5. Hogy a legtöbb városban, faluban úgy éreztem magam, minta visszarepülnék az időben, mégis minden megvolt bennük, amit egy mai modern településtől elvárható

 6. Az agriturismo (falusi vendéglátás) bája és magas színvonala

 7. A kitűnő helyi termékek (borok, olívaolaj, olajbogyó, sajt, stb.)

 8. A kellemes klíma

 9. Hamar átragad az emberre Toszkána békessége, nyugalma és az olaszok élet szeretete/élvezete

 10. A kitűnő vasúti közlekedés

Pitigliano, ToszkánaPitigliano, Toszkána

7 dolog, ami nem tetszett

 1. Firenze túlzsúfoltsága, a tömeg

 2. A magas autópálya díjak

 3. Az elriasztó árak (a szállás, a boltok, az éttermek, de még a kenyér is borzasztóan drága)

 4. A nagyobb városokban (Firenze, Siena) és a frekventált helyeken iszonyú nehéz parkolni, sokszor órákat kell körözni, amíg az ember talál egy parkolóhelyet, ami idegőrlő

 5. GPS nélkül nehéz lenne tájékozódni, mert sokszor jobbra is és balra is ugyan azt mutatja a tábla

 6. Vasárnap zárva vannak az üzletek (még a kisebbek is)

 7. Copertot (terítési díjat kell fizetni az éttermekben), amivel gyakran lehúzzák a tájékozatlan turistákat

Forrás és további információ: utikritika.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...