2021.10.29. 17:51:25 8319 290

A legrosszabb cipők, amiket viselhetsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy rossz cipőválasztás, és akár hetekig, hónapokig tartó egészségügyi problémákkal szembesülhetünk, sőt, legrosszabb esetben élethosszig tartó, maradandó károkat okozhatunk magunknak. Te mit viselsz?

Kényelmetlen magassarkú cipő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kényelmetlen magassarkú cipő

Emlékszem, mikor turistaként egy lapos talpú balerina cipőben szeltem keresztül Barcelonát a belvárostól a Güell parkig, és természetesen vissza is... Utána hónapokig fájt a csípőcsontom. Egy tinédzserkori rossz cipőválasztás után mindkét lábamon sarokkinövés lett - mert hiába éreztem, hogy dörzsöli a sarkam a cipő, akkor is hordtam, annyira tetszett. Valószínűleg mindannyiunknak voltak már ilyen balesetei. Nem elég, ha egy cipő jól néz ki, megfelelően tartania is kell a bokát, alátámasztania a talpívet és a lábfejet.

Magassarkú

A látvány nagyon csinos, sőt, néha egyenesen szexi, ugyanakkor hosszútávon többféle probléma is felmerülhet:

  • Sarokkinövés, ami bizony az életed végéig elkísér majd.

  • Vízhólyagok, sebek, fájdalom az Achilles-ínben

  • Az extra magas sarkak olyan természetellenes pózba kényszeríthetik a lábat, hogy akár hajszálrepedések is keletkezhetnek a lábfejcsontokban.

  • Ha még a bokát sem tartja a magas sarkú, könnyen kimehet a bokánk és szalagszakadás lehet a vége.

5 cm-nél magasabb sarkat semmi esetre se válasszunk. A sarok szélessége sem mindegy, a vékony tűsarok a legrosszabb. Minél laposabb egy cipő, annál természetesebb a lábnak, ugyanakkor a nagyon lapos balerina cipőkkel is probléma van.

Balerina

Nos, a balerina cipők nem támasztják, nem tartják megfelelően a lábboltozatot. Térd, csípő, hátproblémákat okozhat a viselése - a csípőfájdalmat én is megtapasztaltam...

Flip-flop

A lábujjközes papucsokkal is ugyanaz a baj, mint a balerina cipővel. Egyszerűen nem tartja a láblábboltozatot, ezenkívül mindenféle sérülésnek is kitesszük magunkat, ha az utcán flipflopot hordunk.

Platform cipők

Természetesen ez a szélsőség sem tesz jót a lábunk egészségének. Általában nagyon merevek ezek a cipők, így meggátolják a lábat a természetes mozgásban, a lábközépcsontokra is túlzott nyomás nehezedik.

Hegyes cipők

No, ez igazán kényelmetlen választás, és nem pusztán ez a baj vele. Hosszútávon idegbecsípődést, fájdalmat, kalapácsujjat okozhat, ha az egész lábfejünket nyomorgatjuk ezekben a cipőkben. A köröm is deformálódhat, sebesedhet alatta a bőr. Ha évekig hordod bizony bütyök is kialakulhat.

Ne csak a divatot kövesd!

Mostanában felkaptak a közösségi médiában egy mémet: "Az élet rövid, vedd meg a cipőt." Mi egy kicsit átértelmezve kiegészítenénk azzal, hogy vedd meg a minőségi cipőt... Amikor cipőt választasz, gondolj arra, hogy az egészséged többet ér egy-egy szezonig tartó bármilyen trendi lábbelinél. Inkább legyen minőségi, klasszikus a cipőd, és az outfited többi részével kelts feltűnést.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...