2019.10.12. 15:07:44 7048 219

A legrosszabb, amit az arcbőröddel tehetsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az arcbőrünk alap pillére a szépségünknek, de sokszor még mikor éppen igyekszünk vigyázni rá sem biztos, hogy jót teszünk vele… Leleplezünk néhány döbbenetesen népszerű tévhitet a bőrápolásról és elmondjuk, mit ne tegyél, hogy szép maradjon az arcbőröd!

Arcbőr ápolása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arcbőr ápolása

Sokszor épp azzal rontunk a legtöbbet az arcbőrünkön, hogy helytelenül próbálunk jót tenni vele. A félre kezelés, a nem megfelelő kenceficék használata pedig hosszútávon, olykor véglegesen nyomot hagy az arcbőrünkön. Tehát félre a krémekkel és jöjjenek a tények, méghozzá biológia, kémia és fizika órákat idézve…

Az arcmosás

Nagyon fontos a mindennapos alapos arctisztítás – nem csak annak, aki sminkkel, hiszen a szmog, a levegő pora és a kezünkről áthordott kosz mind ott lapul a pórusainkban. De nincs ott jó helyen! Tehát induljon az arctisztítás. A tusfürdő nem erre való jobban szárít, mint amennyire tisztít, egy kíméletes szappannal, vagy a micellás vízzel jobbat teszünk. Bár üdítő érzés, nem az tisztít jól, ami jól habzik. A tisztító kozmetikumokhoz habzóanyagot adnak, ami viszont erősen szárító hatású. A tisztításnak köszönhetően a fölösleges zsírréteget eltávolítod, a pórusaid levegőhöz jutnak, így nem lesznek indokolatlanul tágak. Az arcmosásnál a savköpenyt is eltávolítod, ami a védelmet biztosítja, így ne felejtsd el borvizes vattával vagy megfelelő arckrémmel visszaállítani a PH-t a megfelelő szintre.

A testápoló és a kézkrém, nem arckrém

A testápoló és a kézkrém nem azért kapott más neveket, hogy minden részedre más krémet kelljen venni – bár az sem lenne rossz marketing stratégia. Azonban ezek különböző funkciókra készültek, az összetételük egyáltalán nem felel meg arcra. Míg a testedet nagyszerűen hidratálják, az arcbőrödet teljesen kiszárítja. Textúrájuk ugyanis sokkal erősebb és az ozmózis ilyenkor átfordul, és a bőrödből veszi ki a vizet.

A túl jó krém nem túl jó

Azt gondolhatnád, hogy jobbat teszel, ha előre dolgozol és máris a tíz évvel idősebbeknek szóló krémet választod. De ez nincs így. Fiatalabb korban, átlag negyven éves korig jellemzően vízhiányos a bőrünk, esetleg gyulladáscsökkentésre, ásványianyag pótlásra lehet szükségünk, idősebb bőr viszont már zsírpótlást is igényel. Fiatal, nem zsírhiányos bőrre kenve ezek a krémek csak problémát okoznak.

Otthoni arctisztítás és más macerák

Akinek van otthon nagyítós tükre, az szinte biztosan kinyomkodja, amit az arcán talál, de sokszor az is, akinek nincs. Ezzel igen nagy károkat okozhatunk, amik évek múlva mutatkoznak meg. A pattanás lényegében egy steril gyulladás, ami szakszerűen kinyomva kifelé tisztul és a gyulladás szépen elmúlik nyom nélkül. Ám, ha szakszerűtlen kezek közé kerül, a pattanás sajnos befelé szakadhat sértve a bőr alsóbb rétegeit. Ennek köszönhető, hogy sokszor annak, aki tinikorban nagyon pattanásos, 5-10 évvel később „kráteres” mélyedések maradnak az arcán.
A másik káros dolog, amit szinte nem is érzékelünk, hogy naponta rengetegszer nyúlunk az arcunkhoz. Előtte pedig fizetünk, kapaszkodunk valahol, nyomkodjuk a koszos billentyűzetet, tehát összeszedünk jó sok szennyeződést, majd néhány ártatlan mozdulattal felvisszük a bőrünkre. Inkább szokj le a matatásról, a bőröd hálás lesz!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...