2017.08.28. 12:00:58 15049 386

A legjobb csupacsokis sütemény: alias brownie házilag!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bár tele vannak a különböző szuper-hiper és egyéb marketek polcai mindenféle brownie gyorssütemény kutyulékokkal – amiket csak össze kell kavarni és máris kész a csokiscsoda – én akkor is a jól bevált recept alapján szoktam ezt a tömény édességet megsütni. És aratok vele óriás sikereket család, munkatársak és a szomszédok vonatkozásában.

Házi brownie - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi brownie

Azt nem állítom, hogy a legolcsóbb sütemény, amit valaha megsütöttem, viszont, ha valaki él-hal a csokis dolgokért, annak érdemes kipróbálnia.

Triplacsokis brownie

Ami kell hozzá:

185 g vaj 185 g fekete csoki 85 g finomliszt 40 g kakaópor (nem nesquik vagy egyéb instant akármi!) 50 g tejcsoki 50 g fehércsoki 275 g barnacukor 3 egész tojás

Az összeállítás:

A kimért lisztet összekeverem a kakaóporral és félreteszem. Egy nagyobb keverőtálba beletördelem a 185 gramm fekete csokit, majd ezt a tálat gőzfürdő fölé teszem, és így megolvasztom a csokoládét. Az olvadó csokiba belekockázom a vajat is, majd így szépen homogén állagúra keverem.

Amíg a csoki-vaj kombó olvadozik, egy másik tálban a barna cukrot a három egész tojással géppel habosra keverem, ahogy mondani szokták, szinte fehérre. Tény, hogy a kezdeti állapotához képest jóval világosabb árnyalatot kell elérni. Ez általában 5-8 percet vesz igénybe, fokozattól és gépteljesítménytől függően.

Amint ez a fázis is megvan, a cukros masszát az olvadt csoki-vaj keverékbe keverem, és jó homogénre összekavarom. Amikor ezzel megvagyok, a kakaós-lisztes keveréket óvatosan beleszitálom és folyamatosan keverve csomómentes állagot érek el. Ezt kézi habverővel szoktam csinálni. Végül beleteszem a feldarabolt tej és fehércsoki darabkákat.

Négyzet alakú (24x24 cm) sütőformába öntöm, és előmelegített sütőben légkeverésen 180 fokon cca 25 percig sütöm. Nem tévedés, nincs benne sem sütőpor, sem élesztő, sem élesztőgranulátum sem semmiféle efféle dolog!

És a trükkök

A sütőformát sütőpapírral szoktam bélelni. (Amikor nem volt otthon sütőpapír, sem pauszpapír, bevallom, használtam már alufóliát is, gyönyörűen ki lehetett emelni a formából a süteményt ennek a segítségével is.)

A 25 perc eddig még mindig elég volt a fenti paraméterekkel, azonban, ha 25 perc elteltével a formát – persze megfelelő óvintézkedéssel, vagyis kesztyűs kézben – megfogjuk, óvatosan megrázzuk és remeg a süti közepe, még ráhúzhatunk a sütésre 5 percet legalább.

A gőzfürdő alkalmazása, ha megvan a kellő rutin, igazán nem egy bonyolult dolog. Érdemes kitapasztalni, hogy milyen tálakat tudunk úgy egymásba illeszteni, hogy az alsó edényben lévő forró víznek a gőze megfelelő mértékben érje a rá illesztett edény fenekét. Ja, és a leggyorsabb módja a forró víz elérésének: egy jó kannányi vízforralóban forralt vizet öntünk az alsó tálba, és arra huppantjuk rá azt, amibe a csokikát tesszük olvadni a vajjal.

A végeredmény: egy fantasztikus csokis sütemény, és megannyi elégedetten vigyorgó arc a környezetünkben. Ja, és sosem lehet belőle eleget készíteni egyszerre…

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!

Felejtsd el a bolti légfrissítőket, válaszd ezeket a természetes megoldásokat

A különféle kozmetikai és háztartási termékekben található szintetikus illatanyagok illatmolekulái akár káros hatással is lehetnek az emberi egészségre – különösen, ami a bőrt és a légzőszerveket illeti. Ugyanakkor ezek az illatvegyületek olyan állapotok előidézőivé is válhatnak, mint a fejfájás, a légzési nehézségek, asztmás rohamok vagy neurológiai problémák. Mit tehetünk?