2021.08.25. 17:30:00 11500 278

A legjobb 7, magas fehérjetartalmú nasi, ha csökkentenéd a szénhidrát fogyasztást
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor kevés az ebéd vagy különösen fárasztó a nap, hajlamosak vagyunk hamar, gyorsan megenni bármit, amivel kihúzzuk a vacsoráig. Hogy az uzsonna ne a klasszikus - felesleges cukrokat bőven tartalmazó - nasik köréből kerüljön ki, készülj másfajta harapni valóval!

Fehérje por | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fehérje por | Fotó: 123rf.com

A tökéletes nasi fehérjét és rostokat is tartalmaz, hiszen ezek kellenek ahhoz, hogy a jóllakottság érzése ne társuljon a vércukorszint megemelkedésével. A tápanyagban gazdag harapnivalóknak minimum 5 gramm fehérjét és 3 gramm rostot illik tartalmazniuk, de mi törekedjünk ezeknél magasabb értékekre!

Magas fehérjetartalmú uzsonna ötletek

A kategóriáknak megfelelő termékek között elég nagy a szórás a beltartalmat illetően, ezért figyelmesen olvassuk el a termékek összetevőit a csomagoláson. Ízletes legyen, ne ízfokozós!

Tonhal / (fehér) babbal

A kész, azaz minden további beavatkozás nélkül azonnal fogyasztható halsalátához pedig néhány darab teljes kiőrlésű, sós keksz dukál. Nyári melegben különösen jól esik az ilyen étel.

Tortilla chips

A magas fehérjetartalmú hüvelyesekből készült rágcsálnivalók remekül működnek, ha valami ropogtatni valóra vágyunk. A változatosságot pedig a többféle fűszerezés biztosítja.

Natúr görög joghurt

Keresd a legkevesebb cukrot tartalmazó márkát, és az extra íz eléréséhez szórj a joghurtba egy fél marék friss gyümölcsöt.

Szárított marhahús

A kis kiszerelésű csomagban kapható szárított hús tartósítószer nélkül készül. A termék kiválasztásakor viszont figyelni kell arra, hogy a lehető legkevesebb nátriumot tartalmazó tételt válaszd.

(Növényi) fehérje turmix

A csokit ki ne szeretné? Hogy a fehérjeforrás tényleg nasi jellegű lehessen, válaszd a desszertek ízét idéző ízesítést. A fehérje és a rost mellett hozzáadott vitaminokat is bejuttathatunk ezekkel az italokkal a szervezetünkbe.

Energia szeletek

Ha extra adag energiára vágysz válassz olyan alacsony cukortartalmú verziót belőle, amelyik koffeint is tartalmaz. Glutén- és tejmentes termékeket is kínálnak - csak győzzük megtalálni a számunkra megfelelőt a bőséges kínálatból.

Fehérje palacsinta

Hiába nem vagy testépítő, az otthon elfogyasztott uzsik terén nagyszerű lehetőséget nyújthatnak neked ezek a termékek. Sőt, a még több fehérjebevitel érdekében tejjel és tojással is elkészítheted a legtöbbjüket.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.