2017.01.19. 17:33:48 11606 301

A legfontosabb dolog, amiben egyet kell értenetek a párotokkal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ellentétek vonzzák egymást vagy hasonló a hasonlónak örül? Te melyik elvet vallod? Jobb, ha sok a közös vonás, vagy inkább úgy egészítsétek ki egymást, hogy ami az egyikőtökben hiányosság, az legyen meg a másikban? A párkapcsolati szakértők, Peter Pearson szerint ez lényegében mindegy, egy dologban azonban mindenképpen egyet kell értenetek.

Boldog pár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldog pár

Az alapértékek számítanak

A kémia is fontos, az, hogy odalegyetek egymásért, de hosszú távon sokkal inkább meghatározó az, hogy az alapelveitek, azok a dolgok, amiket értékeltek vagy fontosnak tartotok az életben, ne ütközzenek. Ahogy a szakértő a businessinsider.com interjújában rámutatott, az emberek ezekről a dolgokról nem igazán beszélgetnek, és nem vitatják meg az alapelveiket. Az érdekeiket természetesen annál inkább. Az érdeklődési körökről lehet vitatkozni, és lehet kompromisszumokat kötni, de az alapértékekben, amiket vallotok, nem igazán. Vagy csak hatalmas lemondások árán – általában mindig az egyik fél részéről. Ilyenkor fordulhat elő, hogy sokáig nyel a másik, majd egyszer csak kiborul a bili.

Több mindenre gondolhatunk az alapértékekkel kapcsolatban, tulajdonságokra, amiket általában értékelünk az emberekben, mint például a figyelem, a kedvesség, az egymás és mások iránti tisztelet, de gondolhatunk a pénzügyekre. Ki mire költi szívesen a pénzt: inkább álmaid házára gyűjtögetsz, vagy inkább élsz egy kisebb helyen, és mondjuk utazásra vagy a hobbidra költöd el a pénzt. Ha egyikőtök mást gondol az ügyről, ott már olyan méretű konfliktus születhet, amin egy hosszú távú kapcsolatban nem igazán lehet csak úgy átlépni. Ha te alapvetően másokkal segítőkész, aluturista jellem vagy, a párod pedig inkább nevezhető önzőnek, ott is hatalmas ellentét születhet, vagy éppen kihasználja a partner az önfeláldozó jellemet. A vallási és világnézetek is hatalmas konfliktusokat okozhatnak. Jobb, ha az ilyen dolgok nem évek múlva, esetleg csak házasságkötés után derülnek ki, beszéljünk róluk bátran!

Tehát, ha hosszú távon is működő kapcsolatra vágysz, akkor már tudod, hogy milyen dolgokban kell egyetértenetek. Csak a jó kérdéseket kell feltenned, hogy mihamarabb kiderüljön…

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...