2016.11.04. 17:28:31 11261 256

A kopasz pasik sokkal vonzóbbak! - állítja egy kutatás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jason Statem, Vin Diesel, Dwayne Jonson, Patrick Stewart, Bruce Willis – csak pár olyan színész, aki rendkívül sármos, még akkor is, ha többnyire haj nélkül látjuk őket. De milyen lehet a kopasz férfiak általános megítélése? Ha nem vagy híres, akkor is lehetsz vonzó haj nélkül? A választ egy kutatás adja meg!

Kopasz férfi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kopasz férfi

Albert E. Mannes a Pennsylvaniai Egyetem egyik professzora három kutatást is végzett a témával kapcsolatban, melyek eredményei szerint a kopasz férfiakat erősebbnek, befolyásosabbnak, erősebbnek, magasabbnak és jobb vezetőnek tartják.

Az egyik kutatásban a résztvevők fotókat kaptak, melyeknek nagyjából a felén kopasz férfiak voltak, a többi képen pedig változatos hajhosszal rendelkező fazonok. A résztvevőknek értékelni kellett őket hatalom, befolyás és tekintély alapján. Mannes azt találta, hogy mindhárom paraméter alapján előrébb végeztek a kopasz férfiak.

A következő lépésben ugyanazt a pasit hajjal és kopaszon mutatta a résztvevőknek a kutató, és érdekes módon itt is előrébb végeztek a haj nélküli képek. Akik értékelték őket, úgy gondolták, hogy a kopasz férfiak dominánsabbak, magasabbak és erősebbek is.

A harmadik vizsgálat során már nem képeket kaptak a résztvevők, hanem leírásokat a férfiakról, mivel a kutató arra volt kíváncsi, hogy az eredmény a vizuális hatásnak köszönhető-e vagy egyébként is így vélekednek a kopasz férfiakról. Érdekes módon, a résztvevők még így is azt feltételezték, hogy a haj nélküli férfiak erősebbek, férfiasabbak és a legmagasabb vezetői képességekkel rendelkeznek.

Nos, reméljük sikerült meggyőzni a kopaszodó férfitársakat, hogy összességében nem biztos, hogy olyan rossz, ami velük történik és harcolni kellene ellene. Csak egy borotva kell, és jobb megszabadulni a maradék hajtól is. Utána pedig valószínűleg még férfiasabbnak fogod érezni magad, mint valaha, a többiek pedig dominánsabbnak, erősebbnek, jobb vezetői képeségekkel megáldottnak és lehet, hogy még magasabbnak is fognak nézni. :)

Forrás: thinkinghumanity.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...